Maizītis vēlas jaunu Prokuratūras likumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pienācis laiks mainīt esošo vai arī izstrādāt pilnīgi jaunu Prokuratūras likumu, jo 1994.gadā pieņemtais likums ir novecojis, uzskata ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Viņš otrdien Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā izklāstīja argumentus, kāpēc jaunais likums būtu nepieciešams, un tiem piekrita arī Saeimas deputāti.

Komisijas vadītājs Juris Dobelis (TB/LNNK) uzskata, ka ir pilnīgi bezjēdzīgi veikt izmaiņas vecajā likumā un ir jāizstrādā jauns. Viņš ierosināja, ka komisijas gala ziņojumā varētu iekļaut lēmumu par darba grupas izveidošanu jaunā Prokuratūras likuma izstrādei.

Dobelis paredz, ka jaunā likumprojekta izstrādāšana varētu ieilgt, tādēļ nepieciešams debates uzsākt jau tuvākajā laikā.

Maizītis uzsvēra, ka pirms 14 gadiem pieņemtais Prokuratūras likums «vairs neatbilst laika un gara prasībām».

Arī Kriminālprocesa likums vairs īsti nesaderot ar novecojušo Prokuratūras likumu, tādēļ ir nepieciešams uzsākt debates par šo jautājumu.

Jaunajā likumā varētu būt norādes gan par to, cik ilgi prokurors var strādāt prokuratūrā, gan tiktu veiktas izmaiņas par minimālā vecuma ierobežojumu, uzsākot darbu šajā iestādē, gan par izglītības jautājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu