Vai sievietes grib pārgulēt ar bijušo partneri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Vairākums sieviešu un vīriešu, mīlējoties ar partneri, iztēlojas seksuāli uzbudinošas situācijas. Taču iztēlotās ainas sievietēm un vīriešiem ir visai atšķirīgas.

Partneru maiņa tikai trešajai daļai sieviešu liekas uzbudinoša, kamēr vīriešu fantāzijās tai atvēlēta galvenā vieta. Sievietes sevišķi uzbudina priekšstats, ka viņas mīlēšanās laikā kāds vēro: slepus atdoties kāpņu telpā vēlētos 40 procenti visu sieviešu.

Vīriešus visvairāk satrauc iztēles ainas ar diviem vīriešiem vai divām sievietēm un orģijām ar svešiniekiem.

Tomēr visvairāk sievietes kairina fantāzijas, ka viņas gultā pilnībā atdodas princim bez sejas, anonīmam svešiniekam. Seksuālajās fantāzijās 69 procentus sieviešu kairina bezierunu pakļaušanās partnerim. Taču tam nav nekāda sakara ar izvarošanas fantāzijām: mazāk par 0,5 procentiem sieviešu vēlas, lai viņas piespiež mīlēties, un mazāk par 0,5 procentiem vīriešu patīk piespiest sievieti mīlēties. Tomēr dati liecina, ka sievietes vislabprātāk nododas satraucošām fantāzijām par kontroles zaudēšanu. Tas liekas brīnišķīgi arī trešajai daļai vīriešu.

Kāpēc sievietēm tas tik ļoti patīk? Psihologi to izskaidro tā: sievietes nododas fantāzijām par pakļaušanos un bezpalīdzību, lai savas dzimumdziņas dēļ nejustu vainas apziņu.

Psiholoģe Gērtija Zengere un psihoanalītiķis Valters Hofmans uzskata, ka sievieti, ko viņas fantāzijā piespiež mīlēties pie gultas piesietu, «nekādā ziņā nevar vainot par to, kas ar viņu notiek». Tā nu, pēc zinātnieku uzskatiem, iznāk, ka fantāzijas sievietēm ar bargu sirdsapziņu noņem nastu no sirds.

Starp citu: sievietes nepavisam nevilina sekss ar bijušo mīļāko — šāds priekšstats spēja iekārdināt tikai piecus procentus aptaujāto sieviešu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu