Scientologi iemācījuši Tomam Krūzam lasīt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu aktieris Toms Krūzs apgalvo, ka ticis vaļā no disleksijas, pateicoties scientologu baznīcai.

Ar šādu paziņojumu aktieris nācis klajā intervijā spāņu žurnālam «XL Semanal» 4. janvāra numurā.

Toms Krūzs apgalvo, ka septiņu gadu vecumā viņam ārsti noteica diagnozi «disleksija» - saslimšanu, kā rezultātā cilvēkam ir apgrūtināta tekstu lasīšanas un rakstītā vārda jēgas uztveršana. «Es nevarēju saprast, vai esmu normāls, vai idiots, Kad es centos koncentrēties, man kļuva garlaicīgi un es izjutu frustrāciju,» intervijā stāsta Krūzs. 1980. gadā Krūzs pabeidza skolu, tomēr viņš apgalvo, ka bija «praktiski analfabēts».

Aktieris intervijā stāsta, ka mediķi nespēja viņam palīdzēt cīnīties ar disleksiju. Lasīt viņš ir iemācījies jau pavisam nobriedušā vecumā, pateicoties scientologu biedrības dibinātāja Rona Habarda radītajai mācību metodei.

Lai arī jau agrāk bija ziņots, ka Toms Krūzs cietis no disleksijas, tomēr nezūd sajūta, ka šīs ir kārtējais scientologu sektas «reklāmas triks». Kā zināms, Toms Krūzs ir kaismīgs šīs neviennozīmīgā reliģijas virziena atbalstītājs un popularizētājs.

Scientoloģija noliedz mūsdienu psihiatrijas un psiholoģijas metodes, un uzskata, ka visi cilvēki ir nemirstīgas būtnes no citām planētām, kas, reinkarnējoties uz Zemes, ir aizmirsušas savu izcelšanos. Scientologu baznīca tika radīta Amerikas savienotajās valstīs 1954. gadā, kad to izveidoja fantastikas rakstnieks Rons Habards, sākotnēji savus uzskatus izklāstot populārzinātniskā fantastikas romānā. ASV scientoloģija ir atzīta par oficiālu reliģiju. Visā pasaulē šai sektai jau ir vairāk nekā 10 miljoni sekotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu