Pie Saeimas ēkas pulcējas daži desmiti protestētāju [+foto]

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sestdien pie Saeimas ēkas, Torņa un Jēkaba ielas krustojumā, visumā klusā protesta akcijā pret valdošās koalīcijas un valdības politiku ir pulcējušies daži desmiti cilvēku.

Starp protestētājiem ir daži Rīcības partijas cilvēki, kuri ir tērpušies atstarojošās vestēs, dala aģitācijas lapas un sniedz intervijas.

Fotogalerija.

Partijas aktīvisti aicina veidot profesionāļu valdību, lai visiem ministriem būtu augstākās izglītības diploms savā atbildības jomā, vēlams arī zinātņu doktora grāds. Partija aicina mainīt nodokļu politiku, lai stimulētu ekonomikas aktivitāti, un aicina izveidot sabiedrisko uzraudzības padome «Parex bankai».

Protestētājiem ir pievienojušies pāris izaicinošās uzvedības jaunieši, viens no kuriem uz pleca ir uzlicis mūzikas atskaņotāju un skaļi atskaņo mūziku, gozējoties mediju popularitātes saulītē.

Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš pastāstīja, ka Vecrīgā dienas pirmajā pusē viss aizritēja mierīgi un nekādi incidenti nav notikuši.

Kā norādīja Bērziņš, policijas rīcībā esot bijusi informācija, ka šodien Vecrīgā varētu notiks nekārtības, tādēļ policija strādā pastiprinātā režīmā, bet pagaidām nekas bīstams nenotiek un situācija esot mierīga. Bērziņš pastāstīja, ka arī rīt, 18.janvārī, policija strādās pastiprinātā režīmā.

Gatavojoties iespējamām nekārtībām, policija sestdien Vecrīgā ar metāla barjerām slēgusi pieeju Saeimas ēkai. Ar aptuveni pusotru metru augstajām barjerām norobežota Jēkaba iela pie Saeimas, kā arī vairākas apkārtējās šķērsielas, tādējādi Saeimas ēkai piekļūt nav iespējams. Nožogotajā teritorijā ir pulcējušies vairāki desmiti gan Valsts policijas, gan Militārās policijas pārstāvji.

Vairāki iedzīvotāji izrāda sašutumu par izvietotajām barjerām, paužot bažas, ka «tad jau drīz nekur vairs nevarēs iet».

Kā novēroja aģentūra LETA, Vecrīgā un tās apkārtnē sapulcēti ievērojami policijas spēki, piemēram, laukumā pie Brīvības pieminekļa atradās piecas policijas automašīnas, tāpat policijas ekipāžas dežūrēja Smilšu un Vaļņu ielas krustojumā, Torņa ielā un citviet. Pa vecpilsētu patrulēja vairāki policisti. Arī pie Prezidenta pils bija daudz policistu ar suņiem.

LETA jau ziņoja, ka 13.janvāra vakarā Doma laukumā notika protesta akcija, kuras laikā tika pieprasīta Saeimas atlaišana. Protesta akcijā piedalījās ap 10 000 cilvēku.

Pēc protesta akcijas Vecrīgā sākās grautiņi, kuros vairāki simti jauniešu, liels skaits no kuriem bija alkohola reibumā, vairākas stundas demolēja pilsētas centru, - tika izsisti logi vairākām ēkām, stipri cieta Saeimas ēka, tika aplaupīts veikals, kurā tiek tirgota AS «Latvijas Balzams» produkcija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu