Kā sievai ievērot labo toni pret savu vīru?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Esi tik uzmanīga pret vīru, cik uzmanīga tu biji pret līgavaini. Ievēro vispirms viņa vēlēšanās, tad savas.

Pasarga viņu no visām neērtībām; neizklāsti viņam visas mājas nepatikšanas.

Viņa istaba lai ir tā ērtākā un patīkamākā. Vāri viņam viņa mīļākos ēdienus. Rūpējies, lai ēdiens būtu labi sagatavots un ēdiena laikā izsargā viņu no nepatikšanām.

Rūpējies par to, lai viņa pusdienas miers netiek traucēts. Kalpotāju priekšā runā un izturies pret viņu ar lielāko cienību.

Visās svarīgās lietās atsaucies uz viņu. Nekad neliec draugiem manīt, ka jums ir katram sava griba.

Pieradini bērnus viņa spriedumu uzskatīt kā augstāko lēmumu.

Neslēp viņam nekā. Nepārmet viņam nekā. Nedusmojies. Esi katrā laikā gatava piedot. Sniedz roku uz izlīgšanu, pat ja tev ir taisnība.

Nekad nesaki, ka tev nav laika priekš viņa. Stādi viņa sabiedrību augstāk par visu, pastaigāšanos ar viņu uzskati par lielāko izpriecu.

Nekad par dažām nesaskaņām jūsu starpā neskandini citiem.

Netaisi nekādu izdevumu bez vīra ziņas. Nestāsti nevienam par viņa kļūdām. Neatplēs viņa vēstules. Nemeklējies pa viņa kabatām un papīriem.

Uzturi taviem apstākļiem piemērotus sabiedriskus sakarus. Uzņemies viesīgos pienākumus uz sevis, bet savam vīram atstāj tikai viesu uzņemšanas patīkamo daļu.

Rīkojies tā, lai tavs vīrs pret svešiem ir lepns uz tevi un savas mājas dzīvi.

Piedalies tikai tik tālu sabiedriskā dzīvē, ka no tā necieš tava mājas dzīve. Pārāka aizraušanās šinī ziņā ir bīstama laulības dzīvei.

Lielās un mazās lietās lai tavam vīram ir tā pārliecība, ka viņa māja ir viņa stiprā pils un miera vieta, bet nevis elle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu