«Alfa»: ja zēnam acī trāpītu gumijas lode, viņš būtu miris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Specvienības «Alfa» veterāni un komandieri anonīmā intervijā laikrakstam «Bizness&Baltija» noliedz, ka 13. janvāra Vecrīgas grautiņu laikā vienības kaujinieki šāvuši ar gumijas lodēm.

videomateriālā

Tāpat kaujinieki uzsver, ka nav šāvuši uz 16 gadu veco Edgaru, kas nekārtību laikā zaudējis aci. Pēc viņu sacītā, ja gumijas lode būtu trāpījusi zēnam acī, tā būtu palikusi viņam galvā un jaunietis būtu miris. Policisti arī uzsver, ka masu nemieros nav iespējams saskatīt, kurš uz puisi šāvis.

Tāpat kaujinieki akcentē, ka aci zaudējušais zēns un viņa draugi aktīvi piedalījušies nekārtībās, ko arī fiksējušas videokameras un fotoaparāti.

«Alfas» pārstāvji arī atzīmē, ka tas, ko raksta presē, neesot patiesība. Specvienības princips ir maksimāli vairāk izmantot pārliecināšanas līdzekļus un cilvēkus nomierināt, nevis uzreiz ķerties pie stekiem.

Pavēle gan esot bijusi kopēja — izklīdināt pūli. Katrs policists pats varot izlemt, kad nepieciešams izmantot speclīdzekļus.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu