Jaunās paaudzes televīziju Latvijā ieviesīs «Lattelecom»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ministru kabinets otrdien pieņēma lēmumu, kurš apstiprina «Lattelecom» par televīziju programmu zemes apraides ciparformāta nodrošinātāju, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Deniss Kolosovs.

Latvija ir viena no pēdējām Eiropas valstīm, kas ievieš jaunas paaudzes televīziju. Tāpēc uzsākot realizēt Latvijas teritorijā šo nozīmīgo projektu, «Lattelecom» kā prioritāti izvirzīs televīzijas skatītājus. Virszemes ētera televīzijas apraidei tiks izmantotas jaunākās tehnoloģijas, lai ar laiku iedzīvotājiem nenāktos maksāt par tās modernizāciju. Jaunas paaudzes TV apraidē tiks izmantotas mūsdienīgākās jaunās tehnoloģijas, tajā skaitā «MPEG4» formāts, kas nākotnē ļaus ieekonomēt.

Uzņēmuma vadība un darbinieki ir gandarīti, ka novērtēta «Lattelecom» profesionalitāte un tehnoloģiskās iespējas, pavēstīja Kolosovs.

««Lattelecom» ir pieredze, jo šobrīd esam vienīgie valstī, kas praktiski nodrošina vienu no Eiropā progresīvākajiem TV risinājumiem – uzņēmums jau gandrīz divus gadus piedāvā saviem klientiem Lattelecom Televīziju, kas sniedz augstu attēla kvalitāti, vairāk kā 50 kanālus un iespēju skatīt kanālus piecu dienu retrospekcijā», skaidro «Lattelecom» komercdirektors Jānis Ligers.

«Pārmaiņas allaž pavada bažas, ko rada nezināšana. Tāpēc par vienu no prioritātēm Lattelecom izvirza sabiedrības informēšanu par iedzīvotāju iespējām skatīties TV kanālus jaunā formātā, saglabāt iespējas baudīt bezmaksas kanālus, kā arī īpašu uzmanību pievērst maznodrošinātajām ģimenēm un vecāka gada gājuma cilvēkiem», norāda Ligers.

Jaunas paaudzes TV komplektā būs gan maksas, gan bezmaksas kanāli. Atbilstoši likumam, valsts televīzijas kanāli būs skatāmi bez maksas. «Lattelecom» uzskata, ka visām Latvijas komerckanālu programmām būtu jābūt skatāmām bez maksas. Pārējos – kopumā plānots piedāvāt līdz pat 80 TV kanāliem – iedzīvotāji varēs izvēlēties atbilstoši savām interesēm un iespējām. Kā pirmie jaunas paaudzes TV varēs skatīties rīdzinieki, tad sekos Kurzeme, Vidzeme, kā arī vienlaicīgi – Zemgale un Latgale.

«Lattelecom» jau šobrīd veido partnerības, lai nodrošinātu jaunas paaudzes TV apraidi, kam tiks izmantots virszemes signāls. Sarežģīti inženiertehniskie risinājumi pagarinātu televīzijas  ieviešanas procesu, kā arī būtiski paaugstinātu produkta izmaksas lietotājam. Tāpēc «Lattelecom» izveidotais risinājums garantēs to, ka iedzīvotājiem signāla uztveršanai būs nepieciešama vien stacionāra antena un TV dekoders. Tas būs jāiegādājas, taču jaunāko televizoru īpašnieki varēs iztikt bez tā, jo populārākie televizoru modeļi jau šobrīd nodrošina signāla uztveršanas iespējas bez papildus iekārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu