Kā atjaunot seksuālo dzīvi?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Beidziet attaisnoties un izvairīties! Problēmas guļamistabā — vienalga fiziskas vai psiholoģiskas, vienalga sievietēm vai vīriešiem — zeļ klusēšanas aizsegā. Beidziet slēpties no problēmām, bet sāciet komunicēt — ar savu partneri un dakteri, lai atjaunotu lielisku seksuālo dzīvi.

Man sekss neko daudz nenozīmē!

Daži vīrieši kā attaisnojumu izdomā un saka: man sekss neko daudz nenozīmē. Nozīmē gan! Seksuālā disfunkcija var sarežģīt dzīvi, tā samazina dzīves kvalitāti, rada depresiju, neapmierinātību, stresu, kas var ietekmēt gan attiecības, gan jūsu darba dzīvi.

Esmu pārāk vecs!

Atsevišķi vīrieši uzskata, ka neko vairs nevar darīt, jo viņi ir pārāk veci seksam. Taču tikai tas, ka kļūstam vecāki, nenozīmē, ka mums vairs nav vēlmju un nevaram izbaudīt seksu. Protams, vecums ir riska faktors erektīlajai disfunkcijai (ED), taču tā visbiežāk parādās kopā ar citām veselības problēmām, piemēram, diabētu, augstu asinsspiedienu, sirds kaiti, kā arī stresu un depresiju. Tā var būt rezultāts ilggadīgai smēķēšanai un alkohola lietošanai. Taču neviens no šiem faktoriem vai jūsu vecums kā tāds nav iemesls, lai nemeklētu iespējas atjaunot seksuālo funkciju.

Erekcijas problēmas pazudīs pašas no sevis!

Ir vīrieši, kuri gaida, ka ED pati izzudīs. Taču, kā jau iepriekš minējām, tā zeļ klusēšanas aizsegā. Ja to ignorēsiet, tā nepazudīs pati no sevis!

Stress darbā rada ED

ED pacienti domā, ka erekcijas problēmas viņus piemeklējušas darba izraisītā stresa dēļ. Protams, stress var ietekmēt seksuālo dzīvi un ED var iet roku rokā ar to. Taču, ja stress samazinās, bet erekcijas problēmas kā ir, tā paliek, labāk doties pie ārsta.

Medikamenti iespaido manu erektīlo funkciju...

Tie droši vien ir medikamenti, kas iespaido manu seksuālo funkciju, — tā domā atsevišķi vīrieši. Dažkārt tā patiesi var būt, jo īpaši augsta asinsspiediena samazināšanai paredzēti medikamenti. Taču pat tad jums nav jāsamierinās ar erekcijas problēmām. Ārsts var mainīt medikamenta devu vai to nomainīt pret citu.

Tā ir manas partneres vaina!

Tā ir sarežģīta problēma. Lai arī jūsu partnere varbūt neizbauda seksu tāpat kā agrāk, iespējams, viņas ķermenis ir mainījies, taču tas nav cēlonis jūsu ED. Jums jāmeklē profesionāla palīdzība, lai atklātu patieso seksuālās problēmas cēloni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu