«Man nestāv...» (Vīrieša sāpe)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Grūti noticēt, cik daudz cilvēku mēnešiem un gadiem izvairās risināt sasāpējušās problēmas seksuālajā dzīvē, izdomājot visvisādus iemeslus, kādēļ lai tās nerisinātu.

Daži domā, ka seksuālās funkcijas traucējumi ir neatgriezeniski un nekas tur vairs nav labojams. Taču neatkarīgi no iemesla vienmēr ir cerība un iespējas ko darīt.

Man tikai vajadzīga atpūta

Stress, raizes un depresija var iespaidot jūsu sniegumus gultā, bet, ja erekcijas problēmas nepazūd pat pēc garas un relaksējošas nedēļas nogales, jums jāsazinās ar ārstu.

Man vajadzīgs atvaļinājums

Diemžēl parasti erektīlā disfunkcija (ED) «brauks» atvaļinājumā kopā ar jums. Gluži tāpat kā neārstēts klepus vai gremošanas traucējumi.

Iespējams, dzeru par daudz...

Lai gan alkohols var iespaidot seksuālo funkciju, parasti nepieciešama ilgstoša un pārmērīga dzeršana un nervu sistēmas bojājumi, lai rezultātā iegūtu ED. Vīna glāze vakariņās neietekmēs jūsu seksuālo funkciju.

Tas viss ir tikai manā galvā...

Tā var būt... bet jāatceras, ka tikai nedaudzos gadījumos ED ir tikai un vienīgi psiholoģisks pamats. Runājiet ar savu ārstu. Jo fiziskai problēmai drīz patiešām var pievienoties psiholoģiska.

Ir pārāk mulsinoši runāt par to...

Vairākums cilvēku saskaras ar grūtībām runāt par savu personīgo dzīvi. Daudz cilvēku nelabprāt runā par naudas lietām atklāti, ja vien tas nav viņu finanšu padomdevējs vai brokeris, jo nevēlas atzīties, cik daudz vai maz viņi pelna. Tas pats attiecas uz seksuālo dzīvi. Taču jums nevajadzētu justies neērti par šo savas dzīves privāto daļu, ja runājat ar profesionāli.

Kuru attaisnojumu jūs lietotu? Domājams, tagad skaidrāk var apjaust, ka seksualitāte ir komplicēta un daudzpusīga. Un, ja jums šajā jomā ir problēmas, risinājums nav tik vienkāršs kā atvaļinājums vai medikamenta recepte. Jūsu ķermenis nedarbojas distancēti no jūsu smadzenēm. Savukārt jūs pats neesat izolēts no apkārtējiem.

Sekss nav tikai erekcija, un attiecības un mīlestība nav tikai sekss. Seksuālā disfunkcija iespaido personību kopumā — prātu, ķermeni, pašnovērtējumu, kā arī partneri. Labākais ārstniecības veids sākas tad, kad saprotat, ka nepieciešams ārstēt jūs kopumā, nevis tikai vienu ķermeņa daļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu