Vīrieša Ahilleja papēdis — zem jostasvietas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Mīlēt vīrieti — tas nenozīmē mīlēt viņu tikai virtuvē un gultā. Gan viņa, gan pašas labā reizēm noder arī mātišķas rūpes par lietām, kas jūtīgajam stiprā dzimuma pārstāvim dažkārt nešķiet uzmanības vērtas, — par viņa intīmo veselību.

Novērtēt sava vīrieša vispārējo veselības stāvokli spēj katra pietiekami pieredzējusi sieviete — kā viņš jūtas, vai labi guļ, vai ar viņa seksuālo dzīvi viss ir kārtībā. Un to darīt ir svarīgi, jo vīriešiem piemīt īpašība par kaut ko runāt tikai tad, kad par to vairs nav iespējams nerunāt. Taču sievietēm jāiemāca saviem vīriešiem mīlēt arī sevi, ne tikai sievieti.

Dažādos vecumos dažādas kaites

Ja vīrietim ir stresa pilns darbs, ja viņš smēķē, lieto daudz alkohola, maz atpūšas un piekopj neveselīgu dzīvesveidu, agri vai vēlu parādīsies veselības problēmas — arī intīmajā veselībā.

Jaunībā vīrietim aktuālākās problēmas ir traumas, kas saistās ar ļoti aktīvu dzīvesveidu, kā arī infekcijas slimības, jo jaunieši ir vieglprātīgi un bieži seksa laikā nelieto prezervatīvu.

Vīrietim ir tāds orgāns kā priekšdziedzeris jeb prostata, un bieži vīrieši pie ārsta dodas ar problēmām, kas saistās tieši ar urīnizvadkanālu un šo dziedzeri — par to liecina sāpes, diskomforts, biežāka urinācija un citas iekaisuma pazīmes urīna trakta lejasdaļā.

Biežāk ar iekaisumiem mēdz slimot seksuāli aktīvi vīrieši no 20 līdz 50 gadiem. Savukārt pēc 50 vīriešiem aktuāla problēma ir priekšdziedzera labdabīgi un ļaundabīgi audzēji. Pirmās slimības pazīmes — vājāka strūkla urinējot vai pat apgrūtināta, pārāk bieža urinācija.

Kā novērtēt vīrieša veselību

Vispirms vīrieša veselību varam novērtēt vizuāli — paskatoties uz viņa lepnumu zem jostasvietas. Vīrieša oliņām jābūt aptuveni vienādām un, maigi pieskaroties, nesāpīgām, mīksti elastīgām. Dzimumlocekļa galviņai brīvi jāatveras. Par iekaisumu liecina apsārtums, nepatīkamas sajūtas, nieze, neparasti izdalījumi un izsitumi, sāpes oliņās un cirkšņa apvidū, kā arī krustos un starpenes zonā.

Ja parādījušas šādas pazīmes, noteikti jāieplāno vizīte pie urologa. Arī tad, ja dzimumorgānu apvidū gūta kāda traumu, kā dēļ radušās sāpes un pietūkums, labāk atnākt pie ārsta uz konsultāciju nekā gaidīt, kad nepatīkamās sajūtas pāries pašas. Vīrietis patiešām ir kā liels bērns, un patiesībā pret viņu tā arī jāizturas.

Vīrieši un STS

Aptuveni 30% pacientu seksuāli transmisīvās slimības (STS) ārēji neizpaužas. Dažkārt gadās, ka vīrietis slimību ieguvis varbūt pat pirms 15 gadiem vai agrā jaunībā. Toreiz divas dienas kaut kas niezējis vai sāpējis, bet tam netika pievērsta uzmanība, jo nepatīkamās sajūtas tūdaļ arī pārgājušas.

Taču slimība nav pazudusi. Tā joprojām ir vīrieša ķermenī. Tās sākotnēji var izpausties ļoti nemanāmi un tad pierimt. Tādēļ ne vienmēr partnerei uzreiz būtu jāklūp virsū vīrietim, pārmetot, ka viņš bijis pa kreisi un sievieti krāpis. Laika intervāls, kurā STS var izpausties, svārstās no pāris dienām līdz pat vairākiem gadiem. Un grūti pateikt, kurā brīdī notikusi inficēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu