Lembergs aicina Maizīti samaksāt viņam 10 830 latus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ventspils mērs Aivars Lembergs, lai gan ir gandarīts par tiesas spriedumu, ar kuru valstij uzdots samaksāt viņam 10 000 latu morālo kompensāciju, tomēr vēl grib, lai ģenerālprokurors Jānis Maizītis no savas kabatas samaksātu viņam par morālo kaitējumu un tiesas izdevumiem.

Lemberga advokāts Armands Šūmanis portālu «Apollo» informēja, ka Lembergs vēlas, lai Maizītis viņam personīgi samaksā 10 830 latus.

Lembergs arī negrasās pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesas spriedumu, tādējādi ekonomējot nodokļu maksātāju līdzekļus, kas tiktu tērēti tiesas procesa laikā. 

Viņš pauž cerību, ka konkrētās tiesvedības rezultāts būs laba mācība prokuratūras vadībai, kuras atsevišķas darbības un pieņemtie lēmumi neliecina par likuma virsvadības principa dominanti šajā iestādē, bet gan par tipisku politiskās motivācijas klātbūtni, norāda advokāts.

Tāpat Ventspils mērs pauž cerību, ka konkrētais tiesvedības rezultāts būs iedrošinošs faktors jebkuram sabiedrības indivīdam savas taisnības un tiesību aizstāvībai attiecībās ar publiskās varas institūcijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu