Pirmajā ceturksnī dramatisks IKP kritums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati liecina, ka iekšzemes kopprodukts (IKP) šā gada pirmajā ceturksnī samazinājies par 18%.

IKP lejupslīdi pirmajā ceturksnī noteica apjomu kritums vairākās nozarēs: tirdzniecībā par 25,8%, transporta un sakaru nozarē — par 15,4%, apstrādes rūpniecībā — par 25,8% un būvniecībā — par 28,2%.

Šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, privātajā galapatēriņā samazinājušies izdevumi pārtikai — par 4,6%, atpūtai un kultūrai — par 9,7%, apģērbiem un apaviem — par 42%. Neliels pieaugums bija vērojams izdevumos mājoklim, elektrībai — par 3,7%, transporta izdevumiem — par 1,4%, veselībai — par 0,9%.

Kritums privātajā galapatēriņā bija vērojams, jo iedzīvotāji iepirkušies mazāk.

Preču eksports (61,1% no kopējā eksporta) krities par 22,6%, pakalpojumu eksports — par 4,7%. Savukārt preču importa apjomi (79,4% no kopējā importa) samazinājušies par 34,2%, bet pakalpojuma importa apjomi — par 35,1%.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu