«Lattelecom» krīzes laikā palielina peļņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Par spīti valsts ekonomiskajai situācijai un tam, ka klienti atsakās no telekomunikāciju pakalpojumiem, uzņēmums «Lattelecom» pirmajā ceturksnī strādājis ar lielāku peļņu nekā pērn šajā laika posmā.

«Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» atzīst, ka pašreizējā ekonomiskā situācija arī uzņēmumam nav gājusi secen — cilvēki atsakās no pakalpojumiem, galvenokārt no fiksētajiem balss pakalpojumiem, palielinās parādnieku un nemaksātāju skaits gan privātajā, gan korporatīvajā sektorā.

Lai gan apgrozījums samazinājies par aptuveni 5%, peļņa ir par procentu lielāka nekā pagājušajā gadā, klāsta Gulbis.

Jautāts, no kādiem pakalpojumiem cilvēki atsakās, Gulbis skaidro: «Atsakās no fiksētajiem balss pakalpojumiem. Savukārt interneta pieslēgumu un «Lattelecom» interaktīvās televīzijas abonentu skaits pieaug. Tas arī kļūst par biznesa dzinējspēku.»

Runājot par virszemes televīzijas ieviešanu, Gulbis prognozē, ka tas lielu robu ģimenes budžetā neiesitīšot, jo dekoderi, kas nepieciešami vecākās paaudzes televizoriem, pieejami plašā sortimentā un to cenas pazeminās.

«Tiem, kas tagad lieto TV, jau ir antena un televizors. Būs jānopērk dekoders, dekoderā jāiesprauž antenas vada gals, savukārt no dekodera izejošais vads būs jāiesprauž TV antenas ieejā, tad dekoders jāpieslēdz pie strāvas. Tas ir viss, un to varēs paveikt ikviens,» dekodera pieslēgšanas vienkāršumu skaidro «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs.

Turklāt dekoderu varēšot pieslēgt pat melnbaltajam televizoram, ja kādam tāds saglabājies, uzsver Juris Gulbis, piebilstot, ka tiks publicēts televizoru saraksts, kuros jau iebūvēts MPEG-4 dekoders un kuros tāda nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu