«Lattelecom» pabeidzis virszemes TV dekoderu testēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmums «Lattelecom» pabeidzis virszemes televīzijas dekoderu testēšanu un nodevis tos starptautiskajai testēšanai, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā.

Lai nodrošinātu iespēju skatīties virszemes televīziju pēc iespējas plašākam iedzīvotāju skaitam, «Lattelecom» testēja atšķirīgu cenu un kapacitātes dekoderus. Rīgā veiktie testi apliecināja, ka tie kvalitatīvi uztver televīzijas signālu un nodrošina arī visas paredzētās ciparu televīzijas papildfunkcijas. Lai garantētu papildu kvalitāti, šonedēļ Londonā sākta divu no minētajiem dekoderiem sertificēšana, ko veic Lielbritānijas uzņēmums «Digital TV Labs».

«Testēšanas un sertificēšanas process ir visai sarežģīts. Tāpēc, lai pēc iespējas ātrāk veiktu uztvērēju pasūtīšanu, tie tiek testēti pa grupām. Nolēmām sākt ar lētākajiem, tātad — pieejamākajiem modeļiem, ar kuriem jau šovasar iedzīvotāji varēs uztvert virszemes televīziju. Savukārt dārgāko modeļu testēšana vēl turpināsies,» sacīja uzņēmuma «Lattelecom» komercdirektors Jānis Ligers.

«Lattelecom» februārī rīkoja konkursu par ciparu televīzijas  dekoderu piegādi, un tajā pieteicās 16 uzņēmumi no astoņām pasaules valstīm. Iesniegto piedāvājumu izvērtēšana sākumā notiek Rīgā — tās ietvaros «Lattelecom» speciālisti praktiski testē piedāvāto dekoderu modeļus, lai izvēlētos kvalitātes un cenas ziņā iedzīvotājiem visizdevīgākos. Šonedēļ pabeigta pirmo divu dekoderu testēšana un tie nosūtīti sertificēšanai Eiropas nozīmīgākajam šīs nozares uzņēmumam — «Digital TV Labs». Plānots, ka pirmo dekoderu sertificēšanas rezultāti būs zināmi vēl pirms Jāņiem.

Ligers uzsver, ka tirgū jau šobrīd ir un arī turpmāk būs pieejami vairāki ciparu televīzijas uzvērēju modeļi, taču «Lattelecom» garantēs tikai to ierīču darbību, kas ir iepriekš pārbaudītas un kuru saraksts tiks publicēts «Lattelecom» mājaslapā. Līdz ar to «Lattelecom» aicina iedzīvotājus, kuriem šobrīd nav MPEG-4 dekoderu, vēl nesteigties ar to iegādi. Visiem pārbaudītajiem dekoderu modeļiem neatkarīgi no cenas «Lattelecom» nodrošinās servisa apkalpošanu un garantēs, ka tie bez problēmām uztvers «Lattelecom» virszemes televīzijas signālu.

Šā gada sākumā Ministru kabinets apstiprināja «Lattelecom» par televīziju programmu zemes apraides ciparformāta nodrošinātāju. «Lattelecom» virszemes televīzijas komplektā būs gan maksas, gan bezmaksas kanāli. Atbilstoši likumam valsts televīzijas kanāli būs skatāmi bez maksas, savukārt ar Latvijā tapušajiem komerckanāliem «Lattelecom» vēl veic pārrunas par bezmaksas skatīšanās iespējām. Pārējos — līdz pat 70 kanālus — iedzīvotāji varēs izvēlēties atbilstoši savām interesēm un iespējām. Kā pirmie virszemes ciparu televīziju varēs skatīties rīdzinieki, tad sekos Kurzeme, Vidzeme, kā arī vienlaikus — Zemgale un Latgale.

«Lattelecom» izveidotais risinājums garantēs, ka iedzīvotājiem signāla uztveršanai būs nepieciešama vien stacionāra antena un televīzijas dekoders. Tas būs jāiegādājas, bet jaunāko televizoru īpašnieki varēs iztikt bez tā, jo populārākie televizoru modeļi jau šobrīd nodrošina signāla uztveršanas iespējas bez papildu iekārtas.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu