Arhitektiem ir ideja, kā pārvarēt krīzi NĪ tirgū

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arhitektu birojs «2A Projekts» iesaka nekustamā īpašuma tirgu atdzīvināt ar dzīvokļa sadalīšanas un pārplānošanas projektu palīdzību, ar radošu pieeju un minimālām pūlēm  sekmējot lielu platību atgriešanu nekustamo īpašumu tirgus apritē.

«Nekustamo īpašumu tirgū šobrīd ir sastingums. Ir vecie nami, kuros ir milzīgi dzīvokļi, un ir jaunie projekti, kuri stāv pabeigti, taču ekonomiskās lejupslīdes dēļ tiem nav nomnieku un pircēju. Lai telpas ar lielu platību varētu pilnvērtīgāk apsaimniekot un atrast tiem iemītniekus, manuprāt, to īpašniekiem ir vērts radoši padomāt par šo telpu sadalīšanu un pārplānošanu,» uzskata kompānijas SIA «2A Projekts» arhitekte Lolita Zerviņa. «Esmu apzinājusi gan tehniskos, gan arī juridiskos aspektus, lai šādu projektu akceptēšana ritētu ātri un bez sarežģījumiem.»

Piedāvātais risinājums jau ir veiksmīgi pārbaudīts praksē, veiksmīgi izstrādājot un saskaņojot dzīvokļa sadalīšanas un pārplānošanas projektu Stabu ielas namā. Viens sešu istabu dzīvoklis, kura kopējo platība bija 137,32 m2, tika sadalīts divos atsevišķos dzīvokļos. Esošie dzīvokļa īrnieki sarūmējas trīs istabu dzīvoklī ar platību 85,00 m2, bet pēc pārplānošanas tapa vēl viens 47,21 m2 plašs dzīvoklis ar divām istabām. Abi dzīvokļi pēc pārplānošanas ir aprīkoti ar tualetēm, vannas istabām un virtuvēm, tādā veidā nodrošinot visas nepieciešamās sadzīves ērtības pilnvērtīgai dzīvošanai pārplanoto dzīvokļu sienās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu