Eksprezidentam Ulmanim vecuma pensija samazināsies par 70%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušajam Valsts prezidentam Guntim Ulmanim vecuma pensija kā strādājošam pensionāram samazināsies par 70%.

Eksprezidenta sekretāre Eva Eihmane aģentūrai LETA sacīja, ka Ulmanis patlaban ir AS «Rīgas Dinamo» padomes priekšsēdētājs, līdz ar to saskaņā ar Saeimas lēmumu viņa kā strādājošā pensionāra vecuma pensija samazināsies par 70%.

Ulmanis patlaban vēl nevarot pateikt, vai pēc tik krasa strādājošo pensionāru pensiju samazinājuma viņš paliks savā amatā «Rīgas Dinamo».

Savukārt eksprezidenta pensijas apmēru Saeimas lēmums neietekmē, jo tās tiek maksātas no Valsts prezidenta kancelejas budžeta.

Kā ziņots, Ulmanis pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmuma samazināt sev atalgojumu par 8% lūdza arī sev proporcionāli samazināt eksprezidenta pensiju, līdz ar to tagad eksprezidenta pensija ir 1380 lati.

Savukārt bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga nesaņem vecuma pensiju no Latvijas, līdz ar to viņu Saeimas lēmums neietekmē.

Līdzīgi kā Ulmanis, arī Vīķe-Freiberga iepriekš par 8% samazināja sev bijušā prezidenta pensiju, minēto summu nododot Vītola fondam jauniešu stipendijām, aģentūru LETA informēja eksprezidentes sekretāre Daina Lasmane.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu