No slimnīcām pensiju samazinājuma dēļ aiziet tehniskie darbinieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz pensiju samazinājumu 70% apmērā strādājošajiem pensionāriem, slimnīcās atlūgumus galvenokārt iesniedz ar medicīnu nesaistītie darbinieki, uzzināja aģentūra LETA, aptaujājot Rīgas slimnīcas.

Pēc slimnīcu pārstāvju teiktā, pagaidām tikai daži mediķi ir uzrakstījuši atlūgumus, bet darbu slimnīcā ir gatavi pamest pensijas vecuma tehniskie darbinieki un māsu palīgi.

Piemēram, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova norādīja, ka ir tikai atsevišķi reti gadījumi, kad darbu ir gatavi pamest arī ārsti.

Līdzīga situācija esot arī citur. Tā Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā aģentūrai LETA pastāstīja, ka no 572 pensijas vecuma cilvēkiem atbrīvoti uz viņu iesniegumu pamata ir 57. No šiem cilvēkiem tikai divi ir ārsti-laboranti, bet visi pārējie cilvēki nav tieši saistīti ar medicīnu.

Tai pat laikā slimnīcu pārstāvji norādīja, ka, iespējams, pagaidām cilvēki vēl pārdomā un izsver situāciju, bet lēmumu pieņems vēlāk. Iespējams, ka vēl vairāk tehnisko darbinieku vai māsu un māsu palīgu varētu iesniegt atlūgumus, jo viņi par savu darbu saņem minimālu atalgojumu, lēš slimnīcās.

Kāda Daugavpils reģionālās slimnīcas pensijas vecuma medmāsa aģentūrai LETA stāstīja, ka viņa nopietni apsvērs situāciju un visdrīzāk neturpinās darbu, jo alga ir minimāla, turklāt katru dienu jāmaksā par nokļūšanu līdz darba vietai, kura atrodas aptuveni 20 kilometru attālumā no dzīvesvietas. Tā rezultātā «uz rokas» paliek vien pāris latu.

Kā ziņots, likums Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009. gada 1.jūlija līdz 2012.gada 31.decembrim, ko jūnija vidū pieņēma Saeima, paredz, ka no 1.jūlija pensijas tiek samazinātas par 10%, savukārt strādājošajiem pensionāriem - par 70%.

Lai izvairītos no vecuma pensijas samazinājuma 70% apmērā, darbu skolās sākuši pamest arī pensijas vecuma pedagogi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu