Bīstami paļauties uz bezmaksas antivīrusiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Symantec» Āzijas un Klusā okeāna reģiona produktu menedžeris Deivids Hols intervijā kritizējis bezmaksas antivīrusu programmas, tostarp «Microsoft Security Essentials».

Viņš norāda, ka bezmaksas antivīrusi nespēj konkurēt ar produktiem, ko pārdod par naudu. Turklāt Hols antivīrusu «Microsoft Security Essentials», kam pašlaik tiek veikta beta testēšana, nosauc par nepilnīgu produktu, norādot, ka tas ir tikai ierobežota «OneCare» versija, no kuras pārdošanas «Microsoft» atteicās.

Hols uzskata, ka mūsdienās milzīgā atšķirība starp cilvēku priekšstatu par atbilstošu aizsardzības līmeni un reālo apdraudējumu skaitu pastāvīgi palielinās, jo ļaundari tagad uzbrūk populāriem likumīgajiem resursiem, cenšoties palielināt potenciālo upuru skaitu. Agrāk, lai justos pietiekami droši, pietika, ja neapmeklēja pirātiskās programmatūras portālus un pornogrāfiska satura mājaslapas.

Deivids Hols apgalvo, ka bezmaksas antivīrusu izstrādātājiem nav pietiekamu resursu, lai nodrošinātu teicamu aizsardzību pret visiem apdraudējumiem, un uzsver, ka pēdējā gada laikā «Symantec» speciālisti izlaiduši vairāk vīrusu signatūru nekā iepriekšējos desmit gados kopā.

Jāpiebilst, ka līdzīgu informāciju attiecībā uz katastrofālo kaitīgo programmu skaita pieaugumu sniedz arī labi zināmā kompānija «Kaspersky Lab». Šīs kompānijas analītiķi izteikušies, ka tikai tie ražotāji, kas aktīvi strādā pie jaunām aizsardzības tehnoloģijām, spēs nodrošināt efektīvu aizsardzību tuvākā nākotnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu