Tiesa britus, kas piekāvuši policistu, izdod Latvijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divus Lielbritānijas pilsoņus, kurus [s:25826], Vestminsteres pilsētas tiesa nolēmusi izdot Latvijai, vēsta [s:25827].

35 gadus veco Metjū Neilu un 33 gadus veco Deividu Birkinšovu Latvijas policija apcietināja aizdomās par pašvaldības policista piekaušanu. «This Is Derbyshire» norāda, ka abi toreiz piedalījušies kādā vecpuišu ballītē.

Lielbritānijas tiesas tiesnesis sacījis, ka neredz iemeslu neizsniegt abu vīriešu izdošanas atļauju. Līdz ar to Lielbritānijai vīrieši 10 dienu laikā jāizdod Latvijai, kur abi stāsies tiesas priekšā.

Neila līgava gan norādījusi, ka apsūdzētie vēl cer tiesas lēmumu pārsūdzēt. Viņa arī uzsvērusi, ka abi vīrieši ir nevainīgi. «Pirmdien mēs runāsim ar Latvijas juriskonsultu un paskatīsimies, ko viņa par to domā. (..) Mēs nemeklējam izeju no šīs situācijas. Mēs tikai gribam pierādīt, ka viņi nav vainīgi.»

Septiņu dienu laikā vīrieši var iesniegt apelācijas sūdzību.

Birkinšovs un Neils Lielbritānijā nesēž aiz restēm, tomēr pirmajam nācies atdot policijai savu pasi, bet otrajam jāpiesakās policijas iecirknī katru sestdienu.

Neila līgava sacījusi: «Ģimene un radi mūs ļoti daudz atbalstījuši. Tas palīdzēja mums to visu izturēt.»

Abi apsūdzētie patlaban cenšas sadabūt naudu, ar ko segt juridiskos izdevumus Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu