Kalniete kritizē Dombrovska un Repšes darba stilu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (PS) aicina Latvijas politiķus rīkoties atbildīgi, gan vienojoties par tālāku sadarbību ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF), gan turpmāk pildot saistības ar starptautiskajiem aizdevējiem un veidojot nākamā gada budžetu.

«Šajā laikā politiķiem ir īpaši svarīgi rīkoties kā valstsvīriem. Vienošanās bija jāparaksta, jo alternatīva ir haoss. Īpaša atbildība gulstas uz Tautas partiju, kuras vadībā valsts novesta tik nožēlojamā stāvoklī,» uzskata Kalniete.

«Mums visiem jāsaprot, ka ir tikai divas alternatīvas. Vienā gadījumā budžets nākamajā gadā būs jāsamazina par 500 miljoniem latu, bet, ja vienošanās ar SVF netiku panākta, tad būtu jāveic trīskārt lielāks samazinājums. Patlaban nav jāstrīdas par to, cik lietderīga ir sadarbība ar SVF, bet gan jāstrādā pie 2010. gada un tālāko gadu budžeta. Tieši spēja pieņemt budžetu un grūtas reformas noteiks, vai spēsim izvairīties no kraha,» norāda EP deputāte.

Vienlaikus Kalniete aicina Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) un finanšu ministru Einaru Repši (JL) sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem vai citās valstij būtiskās konsultācijās daudz nopietnāk iesaistīt politiskos partnerus, jo līdzšinējā pieeja, savlaicīgas informācijas un konsultāciju trūkums neveicina politisko līdzatbildību un spēju izskaidrot lēmumus sabiedrībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu