JL: jāsilda ekonomika, nevis jāceļ nodokļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Pievienotās vērtības nodokļa celšana pērn decembrī bija kļūda, kuru nedrīkst padziļināt, Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» uzsvēra partijas «Jaunais laiks» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pēc viņas sacītā, Latvijai ir daudz līdzekļu, kā sildīt ekonomiku. Līdz ar to prioritātei jābūt ekonomikas stimulēšanai, nevis nodokļu palielināšanai vai budžeta «apcirpšanai», teica Āboltiņa.

Viņa aicināja tik daudz nekoncentrēties uz nodomu vēstuli no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF). Āboltiņa skaidroja, ka patlaban droši nolemts realizēt trīs izmaiņas nodokļu politikā — ieviest nekustamā īpašuma nodokli dzīvojamajai telpai un kapitāla ienākumu nodokli, kā arī paaugstināt pašnodarbināto personu ienākumu nodokli no 15% līdz 23%. Izlemtas ir tikai šīs trīs pozīcijas, atzīmēja «Jaunā laika» līdere.

Āboltiņa uzsvēra: valdība panākusi, ka nodomu vēstulē ar SVF minētie «otrās kārtas nodokļi» nav obligāti jāceļ.

Savukārt «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle bija skeptiskāks. Vēstulē minēts, ka Latvijai būs jāievieš šie nodokļi, ja nepiepildīsies plānotā budžeta ienākumu prognoze, teica Zīle.

Kā vēstīts, Latvijas amatpersonas iepriekš atzinušas, ka nodomu vēstule ar SVF paredz progresīvā nodokļa ieviešanu no 500 latiem, pievienotās vērtības nodokļa palielināšanu līdz 23% un citas izmaiņas. Premjers Valdis Dombrovskis (JL) un finanšu ministrs Einars Repše (JL) gan pauž cerību, ka Latvijai tomēr izdosies mazināt budžeta deficītu citos veidos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu