Premjers: finanšu sektoram atliktie 600 miljoni ir «drošības buferis»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts nedrīkst strādāt uz defolta robežas, un finanšu sektora stabilitātes nodrošināšanai paredzētie 600 miljoni eiro (420 miljoni latu) ir «drošības buferis», trešdien žurnālistiem teica premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Patlaban nav iemeslu bažīties par nevienu banku, teica valdības vadītājs, komentējot, kāpēc puse no Eiropas Komisijas (EK) piešķirtā aizdevuma 1,2 miljardu eiro apmērā piešķirta finanšu sektora stabilitātes nodrošināšanai.

Skaidrojot, kāpēc Latvijai būs jāmaksā milzīgie kredītprocenti par naudu, ko tā nemaz nevar izmantot, premjers norādīja, ka šī nauda ir kā «drošības buferis» pret dažādām spekulācijām saistībā Latvijas finanšu sektora stabilitāti. Viņš arī piebilda, ka darbošanās uz bankrota robežas nav normāls režīms.

Ministru prezidents arī pieļāva, ka nākotnē finanšu sektoram rezervētos līdzekļus varētu pārdalīt citiem mērķiem.

Finanšu sistēmas stabilitātes nodrošināšanai 600 miljoni eiro paredzēti no Eiropas Komisijas aizdevuma, bet 50 miljoni eiro (35 miljoni latu) no Starptautiskā Valūtas fonda aizdevuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu