ST lūdz pārtraukt rakstīt iesniegumus par pensiju samazināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Satversmes tiesa (ST) pašlaik saņēmusi jau aptuveni 9000 iesniegumu par pensiju samazināšanu, tāpēc lūdz iedzīvotājus vairs iesniegumus nerakstīt, jo visi resursi tiesā novirzīti šo iesniegumu izskatīšanai, portālu «Apollo» informēja ST.

Patlaban ST jau ierosinātas lietas gan par pensiju samazinājumu par 10%, gan par strādājošo pensionāru pensiju samazinājumu par 70%, kā arī par izdienas pensiju (kuras noteiktas saskaņā ar nolikumiem) samazinājumu.

Taču šobrīd tiesai jāturpina izskatīt ienākošos pieteikumus par šiem pašiem jautājumiem, un tiesas normālais darbs praktiski ir nobloķēts, jo katru dienu tiek saņemti vairāki simti dokumentu. ST darbinieku skaits ir neliels, un gandrīz visi tiesas resursi pašlaik vērsti uz šo dokumentu apstrādi (reģistrēšanu un izskatīšanu).

Tiesa lūdz iedzīvotājus ņemt vērā, ka pieteikumu skaits neietekmēs lietu rezultātus, bet tas var pagarināt lietu izskatīšanu.

Tādēļ tiesa aicina tos pensiju saņēmējus, kuri ir ieinteresēti, lai ierosināto lietu pēc iespējas ātrāk sagatavotu un izskatītu, pieteikumus par jautājumiem, par kuriem lietas jau ierosinātas, vairs neiesniegt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu