«Teātra observatorija» piedāvā Andra Buļa «Lidojumu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14. augustā «Teātra observatorijā» paredzēta jaunās teātra sezonas pirmā preses konference. Preses konferencē piedalījās: Andris Bulis, Gaļina Poļiščuka, Mihails Gruzdovs, Karīna Tatarinova, informē teātra pārstāve Karlīna Šadre.

Aktieris Andris Bulis stāstīja, kāpēc jaunajai monoizrādei, kuras pirmizrāde paredzēta 25. augustā, izvēlēts tieši šāds nosaukums — «Lidojums»: «Jau ienākot «Teātra observatorijas» Melnajā zālē, kas pārvērsta par lidmašīnas salonu, jebkurš skatītājs varēs iejusties pasažiera ādā. Šajā saspringtajā laikā skatītāji varēs atslābināties, izbaudot lidojumu, kura galamērķis vēl nav zināms, bet tiek solīts, ka pēc lidojuma visi pasažieri atgriezīsies Tērbatas ielā 28. Lidojums arī kā dvēseles stāvoklis, kāds, dažādu apstākļu radīts, sastopams ikviena cilvēka dzīvē.» Arī Andris Bulis lidojuma laikā būs viens no pasažieriem.

Gaļina Poļiščuka klāstīja, kādas bijušas pagājušās sezonas veiksmes un neveiksmes, kā arī atklāja jaunās sezonas plānus: «Savā pirmajā sezonā «Teātra observatorija» tikai veidojās, stabilajai aktieru trupai galu galā atrodot tikpat stabilu administrāciju, kas rūpējas par ikdienas norisēm. Protams, ir svarīgi, ka «Teātra observatorijas» biļetes tiek izpirktas krietnu laiku uz priekšu, kas gan rada arī problēmas ar ārštata aktieru komplektāciju, tieši tāpēc mēs jaunajā sezonā nedrīkstam pievilt skatītājus un katram nākamajam projektam jābūt ļoti augtā mākslinieciskajā līmenī. Kamēr es iestudēšu izrādi Maskavā, ar «Teātra observatorijas» trupu strādās brīnišķīgs režisors Mihails Gruzdovs. Plānojam strādāt arī ar jaunajiem režisoriem.»

Mihails Gruzdovs par ieceri «Teātra observatorijā» iestudēt Ernesta Hemingveja «Ardievas ieročiem» runā īsi: «Gaļina mani jau sen aicina. Un es nevaru atteikt. Sāksim strādāt 1. septembrī, un pirmizrāde būs 11. decembrī. Šis darbs, manuprāt, ir ļoti svarīgs, kad daudzos pasaules nostūros vēl joprojām plosās karš, ir aktuāls jautājums, svarīga izvēle — karš vai mīlestība? Kas cilvēkam ir nozīmīgāks — cilvēks, ko viņš/viņa mīl, vai kāds «apšaubāms tautas karš»?» Gruzdova izrādē noteikti būšot nodarbināts Andris Bulis.

«Teātra observatorija» jau no 1. augusta, kopš sākta jaunā teātra sezona, gaida skatītājus Tērbatas ielā 28.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu