Premjers neizskata iespēju, ka SVF Latvijai varētu nepiešķirt naudu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Premjers Valdis Dombrovskis neizskata iespēju, ka Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) varētu Latvijai nepiešķirt nākamo aizdevuma maksājumu 200 miljonu eiro apmērā.

Dombrovskis piektdien intervijā «Latvijas Radio 4» sacīja - tā kā SVF misija pozitīvi raugās uz nākamā aizdevuma maksājuma piešķiršanu, tad var sagaidīt, ka arī SVF valde šo lēmumu atbalstīs un Latvija saņems naudu.

Viņš arī atzina, ka valdībai nav signālu, ka SVF valde varētu neatbalstīt līdzekļu piešķiršanu Latvijai.

Premjers teica, ka SVF valde par aizdevuma piešķiršanu Latvijai varētu lemt augusta beigās.

Dombrovskis arī piebilda, ka nav paredzamas kādas rekomendācijas no SVF, kas Latvijai vēl būtu jāievieš šogad, taču atgādināja, ka šā gada budžeta grozījumu pārejas noteikumos ir noteiktas vairākas izmaiņas, piemēram, nodokļu politika - nekustamā īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa bāzes paplašināšana, kas Latvijai ir jāievieš no 2010.gada.

Latvija pagājušā gada beigās panāca vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem par 7,5 miljardu eiro aizdevuma saņemšanu - šie līdzekļi ir paredzēti galvenokārt budžeta deficīta segšanai un banku sektora stabilizācijai. Lai saņemtu nākamo Starptautiskā Valūtas fonda aizdevuma daļu 200 miljonu eiro apmērā, Latvija un fonds sagatavoja nodomu vēstuli. Tās saturs ir konfidenciāls, līdz to nepubliskos SVF, taču amatpersonas apgalvo, ka nepatīkamu pārsteigumu iedzīvotājiem tajā nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu