Latvijas Pasts 2011.gadu sāk ar pastmarku "Trusis"

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 14.janvārī, pasta centrā "Sakta" notiks pirmās dienas zīmogošana šā gada pirmajai izdotajai pastmarkai "Trusis" no sērijas "Latvijas mājdzīvnieki".

Mākslinieks Ludis Danilāns jaunajā pastmarkā attēlojis 2011.gada simbolu - trusi un tā iecienīto kārumu - kāpostgalvu. Pastmarkā attēlotā pundurtruša kažociņš ir balts ar melniem plankumiem. Latvijas Pasts izdevis arī pirmās dienas aploksni un speciālo zīmogu, kurus arī rotā truša attēli.

Pastmarkas "Trusis" nominālvērtība ir 35 santīmi, un tās izdotas 400 000 eksemplāru lielā tirāžā.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks pasta centrā "Sakta" Rīgā, Brīvības bulvārī 32, no plkst. 8:00 līdz 20:00.

Pundurtrusis atšķirībā no parastā truša ir mazāks. Ja parasts pieaudzis trusis sver 5 - 8 kg, tad pundurtrusis tikai 0,9 - 2,8 kg. Ne tikai mazuļiem, bet arī pieaugušiem pundurtrušiem ir strups un īss purniņš, lielas acis un īsākas ausis nekā parastam trusim. Pundurtruši, kuri šodien kā mīļdzīvnieki sastopami daudzās ģimenēs, cēlušies no poļu trušiem (nosaukums) 19. gs. Eiropā pazīstamas piecas pundurtrušu šķirnes.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 25.februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu