Foto: Mikus Fomins

Kad tā mazliet ieliec galvu
Matu šķipsna sejai pārslīd
Viegli kā ēna
Tik viegla un gaistoša

Jaunais Igo albums, kurā tiks apvienotas klausītāju iemīļotākās balādiska rakstura dziesmas, taps, viņa tuvāko draugu iedvesmots. Autortiesības uz ideju par šāda CD tapšanu varētu pienākties Latvijas Juristu biedrības prezidentam Aivaram Borovkovam, kurš pirms sešiem gadiem teica: «Paklau, Igo, kāpēc tu vēl neesi apkopojis vienā albumā savas «lēnās» dziesmas?» Pirms mēneša šī ideja atdzima jau citu draugu lokā Mežotnes mazajā pilī, ciemojoties pie Andra un Regīnas Deičmaņiem.

Viņa var arī neelpot
Jo pati ir elpa
Viņas plaukstā
Vējš uz mirkli iesnaudies
Kā lai acis novērš

Igo: «Tā viņi mani pierunāja. Mūzikas izdevniecības «Antena» direktorei Anetei Kalniņai bija dzirdīgas ausis un… Tagad es to daru! Ļoti rūpīgi esmu atlasījis vairāk nekā divus desmitus skaņdarbu. 7. septembrī ar skaņu režisoru Mārtiņu Burkevicu, kurš būs arī albuma līdzproducents, un citiem mūziķiem, ejam iekšā studijā. Daudzas kompozīcijas klausītāji dzirdēs oriģinālajā variantā, kā tās ierakstītas — vienalga, pirms diviem vai 20 gadiem, piemēram, «Naktsvārdi» un «Nepiesauc mani vēl». Nav nekādas vajadzības dziesmu pārrakstīt, ja tajā joprojām skan patiesas emocijas, kuras šodien var būt citādas, bet ne labākas. Vairāki skaņdarbi tiks pakļauti pār-rakstīšanai un pār-aranžesanai, lai tie tembrāli un ritmiski iekļautos kopējā albuma noskaņā. Būs arī jaunrade. Šobrīd gaidu, kad komponists Jānis Strazds man atsūtīs pirmos audio skicējumus albuma tituldziesmai «Ieelpots». Tas ir dzejolis no manas jaunākās stāstu un dzejoļu grāmatas «Viss palēnām notiek».»

Laiks samulst to redzot
laiks nezin vairs
Iet tālāk vai neiet

Mūzikas izdevniecības «Antena» direktore Anete Kalniņa ir pārliecināta, ka «šis albums būs kā ilgi gaidīta «medusmaize» visiem tiem Igo talanta cienītājiem, kuriem vienmēr vairāk pie sirds bijusi lēna tempa mūzika un viņa izjustais dziedājums».
Un Igo piebilst: «Jā. Šim albumam būs gandrīz meditatīva, mantriska noskaņa, kas varbūt ļaus klausītājam pārcelties citā dimensijā. Tās būs pārdomu dziesmas ar iekšēji rāmu struktūru. Avots, kur pasmelties vajadzīgās noskaņas savai dvēselei.»

Neko vairs nevar nokavēt
Nekas nav laikā jābeidz
Nav jāiesāk pa jaunam
Nav jāsasteidz

Jaunais Igo albums «Ieelpots» būs gatavs 2009. gada oktobrī. Pašlaik notiek pārrunas ar Latvijas Piļu un muižu asociāciju par iespējamo albuma prezentācijas turneju.

Nu esmu es pagalam ieelpots
Un pasaule var mani dzēst

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp