Eksperti: IE mūžs nebūs ilgāks par 2021. gadu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Eksperti veikuši dažādu interneta programmu popularitātes pētījumu, un tā rezultāti ļauj paredzēt, kas ar šīm programmām notiks nākotnē, ziņo SecurityLab.ru.

Speciālisti uzskata, ka plaši pazīstamā pārlūkprogramma «Internet Explorer» diezin vai tiks lietota ilgāk par 2021. gadu. To bieži kritizē gan profesionāļi, gan parastie lietotāji. Kritika galvenokārt ir saistīta ar neērtībām, kādas jāpiecieš, strādājot ar šo pārlūku, kā arī ar tā apšaubāmo drošību.

Korporācija «Microsoft», kas izstrādā IE, jau ir gatava tādam notikumu pavērsienam. Tagad tā izstrādā jaunu interneta pārlūku, kas sauksies Gazelle. Sagaida, ka šī datorprogramma garantēs lielāku drošību nekā tās galvenie konkurenti – «Google Chrome» un «Mozilla Firefox».

Tikmēr nesen izlaistās «Internet Explorer» astotās versijas lietotāju skaits dažu dienu laikā ir pārsniedzis Chrome lietotāju skaitu – par spīti visiem IE kritizētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu