Atklās izstādi «Teātris pirms un pēc pirmizrādes»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienu Latvijas teātra mākslinieku kostīmu skiču izstāde.
 
2009. g. 28. oktobrī plkst. 18.00 Olgas Hļebņikovas galerijā Rīgā, Alberta ielā 1-8a notiks mūsdienu teātra mākslinieku kostīmu skiču izstādes «Teātris pirms un pēc pirmizrādes» atklāšana.

Plašākai publikai izstāde atvērta no š.g. 29. oktobra līdz 12. decembrim. Ieeja bez maksas.

Pirmo reizi pēc ilgāka laika vienā izstādē apkopotas teātra kostīmu skices, kuras radījušas  12 mūsdienu Latvijas teātra mākslinieces: Kristīne Abika, Izolde Cēsniece, Ināra Gauja, Anna Heinrihsone, Ieva Jurjāne, Kristīne Jurjāne, Ieva Kauliņa, Ieva Kundziņa, Elita Patmalniece, Liene Rolšteina, Jurate Silakaktiņa, Ilze Vītoliņa.
Talantīgās, aktīvi un ražīgi Latvijas un ārvalstu teātros strādājošās mākslinieces paver skatītājam durvis uz savu radošo virtuvi un dod iespēju ieraudzīt, ar ko sākas izrāde.

Kostīmu skices operas un baleta izrādēm, dramatiskā un komēdijas žanra iestudējumiem parāda 12 mākslinieču stila savdabību un neatkārtojamību. Noslēpumainie, šausminošie «Drakulas» tēli  (māksl. I. Vītoliņa) dzīvo līdzās fantastiskajām, krāsainajām skicēm baletam «Korsārs» (māksl. E. Patmalniece) vai aizrautīgajiem un satīriskajiem tēliem no  izrādes «Revidents» (māksl. K. Jurjāne), - visu šo teātra kostīmu skiču daudzveidību var apskatīt izstādē «Teātris pirms un pēc pirmizrādes» Olgas Hļebņikovas galerijā Rīgā, Alberta ielā 1-8a no 2009. g. 29. oktobra līdz 12. decembrim.

Galerijas darba laiks : pirmdienās, trešdienās, piektdienās no 11.00 – 18.00.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu