Repše atceļ vairākus Jakāna lēmumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) vakar atcēlis virkni lēmumu, tostarp lēmumu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) līdzšinējā ģenerāldirektora vietnieka Vladimira Vaškeviča iecelšanu jaunizveidotās Administratīvās pārvaldes direktora amatā.

LETA jau ziņoja, ka Repše 22.oktobrī ierosināja disciplinārlietu pret Jakānu par viņa rīkojumu nepildīšanu un atstādināja viņu no amata. Jakāns 15.oktobrī bija parakstījis virkni rīkojumu, tostarp par vairāku VID amatpersonu iecelšanu struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku posteņos, tostarp par Vaškeviča iecelšanu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktora vietnieks Aleksis Jarockis aģentūrai LETA sacīja, ka Repše 22.oktobrī esot atcēlis Jakāna lēmumus par struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku iecelšanu.

Tādejādi VID nav skaidrs, kāda šobrīd ir VID struktūra un kas ieņem vadītāju posteņus un kāda VID struktūra ir spēkā, aģentūrai LETA pauda VID līdzšinējā Komunikācijas daļas vadītāja Agnese Grīnberga, kuru Jakāns ar 15.oktobra rīkojumu bija apstiprinājis jaunizveidotās Sabiedrisko attiecību daļas priekšnieka amatā.

Jau pirms Repšes lēmuma par Jakāna atstādināšanu, vairāki VID darbinieki bija saņēmuši Repšes piedāvājumu strādāt konkrētos amatos VID, par kuriem Jakāns Latvijas Televīzijas raidījumā «100.pants» sacīja, ka darbiniekiem piedāvāts strādāt amatos, kas reāli nav izveidoti.

VID pārstāve informēja, ka Nelijai Jezdakovai, kas ar Repšes rīkojumu pēc Jakāna atstādināšanas 22.oktobrī iecelta par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju, Repše, apejot Jakānu, esot piedāvājis strādāt Nodokļu uzskaites un piedziņas pārvaldes direktora vietnieka amatā. Šādas struktūrvienības, pēc Grīnbergas teiktā, VID reorganizācijas plānā neesot.

Savukārt līdzšinējais VID ģenerāldirektora vietnieks Kaspars Čerņeckis, kurš 2003. un 2004.gadā bija Finanšu policijas pārvaldes priekšnieks, saņēmis piedāvājumu atkal ieņemt šo amatu. Pēc Grīnbergas teiktā, šajā amatā pašlaik strādājot Jānis Kalugins.

Savukārt Inga Brutāne, kura līdz šim bija Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktore, saņēmusi piedāvājumu strādāt nodokļu maksātāju konsultāciju pārvaldes direktora amatā, lai gan arī šajā amatā esot iecelts cits cilvēks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu