Repšes rīkojumi par VID reorganizācijas pārņemšanu ir nepamatoti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tieslietu ministrija (TM) par nepamatotu atzinusi finanšu ministra Einara Repšes (JL) rīcību, pārņemot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizāciju un to pamatojot ar Valsts pārvaldes likumu ar Ieņēmumu dienesta padotības statusu. (Informācija precizēta!)

Kā aģentūrai LETA sacīja TM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte, VID bija vērsies ministrijā ar lūgumu izvērtēt konkrētus Repšes rīkojumus. Veicot izvērtēšanu, TM sniegusi atzinumu, ka tie nav bijuši pamatoti, sacīja Saulīte. TM nav tiesīga vērtēt citas ministrijas izdotu rīkojumu likumību, atzīmēja Saulīte.

TM atzinumu parakstījis ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis.

VID pārstāve Agnese Grīnberga aģentūrai LETA sacīja, ka VID lūdzis skaidrot, vai Repše pamatoti piemērojis Valsts pārvaldes likuma pantu un uz tā pamata pārņēmis zemāk stāvošas iestādes administratīvu lietu. TM atzinusi, ka pantu, uz ko atsaucas Repše, nevar piemērot.

No aģentūras LETA rīcībā esošā TM skaidrojuma secināms, ka finanšu ministrs gan institucionālo, gan funkcionālo padotību pār VID kā tiešās pārvaldes iestādi īsteno pārraudzības, nevis pakļautības formā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu