VID esot pieprasīta informācija par sagaidāmajām darbībām kriminālprocesos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar finanšu ministra Einara Repšes rīkojumu ceturtdien pēcpusdienā no amata atceltais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns pirms atstādināšanas lūdzis Valsts prezidentam, premjeram un Saeimas priekšsēdētājam izvērtēt Repšes rīcību.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja VID Komunikācijas daļas pārstāve Agnese Grīnberga, vēstule adresēta arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Nacionālajai drošības padomei un tajā lūgts izvērtēt Repšes darbības jau kopš šā gada pavasara.

Jakāns vēstulē norādījis, ka Repšes darbības ilgākā laika posmā būtiski traucējušas VID darbu. «Tika pieprasīta informācija par sagaidāmajām darbībām kriminālprocesos. Tā ir klaja politiska iejaukšanās,» sacīja Grīnberga, paužot VID nostāju.

Savukārt finanšu ministra preses sekretārs Aleksis Jarockis «Apollo» sacīja, ka Repše nav pārņēmis nevienu VID funkciju, izņemot VID reorganizācijas koordinēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu