Zoodārzā jauni dzīvnieki; kaķu lemuriem piedzimuši mazuļi! (12)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs

Rīgas zooloģiskajā dārzā papildinājusies dzīvnieku kolekcija, kā arī kaķu lemuriem piedzimuši mazuļi, pavēstīja zoodārza pārstāve Laura Līdaka.

Viņa informēja, ka 13.decembrī kaķu lemuru saimē galvenajai mātei Seimurei piedzimuši dvīņi. Mazie lemurēni pagaidām kā vienīgo pārvietošanās līdzekli izmanto mammu un visu laiku pavada, cieši ieķērušies tās kuplajā kažokā.

Līdaka norādīja, ka kaķu lemuriem parasti metienā ir viens mazulis, bet divi – diezgan liels retums. Savukārt Seimurei šie ir jau otrie dvīņi, iepriekšējie viņai piedzima 2011.gadā.

Pirms jaunā gada papildinājusies arī zooloģiskā dārza dzīvnieku kolekcija. Pāri izveidoti Filipīnu mākoņžurkām un moko. Savukārt flamingu mājā aplūkojama jauna ibisu suga – klinšu jeb kailpieres ibiss, kurš pasaulē ir kritiski apdraudēts. Patlaban uz Rīgu ir atceļojušas piecas mātītes, bet pavisam drīz tām pievienosies tēviņu bariņš. Veidojot vairošanas grupu, Rīgas zooloģiskais dārzs piedalīsies šīs apdraudētās sugas vairošanas Eiropas programmā (EEP).

Latvijas pūču ekspozīcijā tagad mīt arī Latvijā reti sastopamā svītrainā pūce. Dabā tā dzīvo tālāk uz ziemeļiem – Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā, kā arī Krievijas ziemeļu daļā līdz Kamčatkai un Sahalīnai. Latvijā šī pūce ieceļo reti – kopš 1990.gada konstatēta tikai 20 reižu – un reizēm ziemo.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu