«Glamour» atzīst Rianu par gada sievieti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LYDIE/SIPA/Scanpix

Sieviešu žurnāls «Glamour» nosaucis R&B dziedātāju Rianu par 2009. gada sievieti.

Gada sākumā Riana nonāca preses uzmanībā, pateicoties skandālam, kas notika pirms «Grammy» mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijas — viņas toreizējais draugs un dziedātājs Kriss Brauns piekāva savu draudzeni, atstājot uz viņas sejas zilumus, sitienu un kodienu pēdas. Kā norāda žurnāla redakcija, gada sievietes tituls 21 gadu vecajai dziedātājai piešķirts ne tikai viņas mūzikas dēļ, bet arī tāpēc, ka pēc pārdzīvotā viņa aicina jaunas sievietes neklusēt par vardarbību ģimenē.

2. vietu sarakstā ieņēmusi Kalifornijas gubernatora Arnolda Švarcenēgera sieva, televīzijas žurnāliste un rakstniece Marija Šraivere. 3. vietā — britu modes dizainere un Pola Makartnija meita Stella Makartnija. Īpašu atzinību ieguvusi ASV pirmā lēdija Mišela Obama.

Sarakstā iekļautas arī kampaņas «One Million Signatures» aktīvistes no Irānas, kas cīnās par sieviešu tiesībām, un amerikāņu žurnāliste Euna Lī un Laura Lina, kurām Phenjanas tiesa 8. jūnijā piesprieda 12 gadu darba nometnē. Vēlāk bijušais ASV prezidents Bils Klintons panāca viņu atbrīvošanu.

1. Riana.

2. Marija Šraivere

3. Stella Makartnija.

4. Eimija Polera.

5. Marisa Meijere.

6. Serena Viljamsa.

7. Džeina Aronsone.

8. Sūzana Raisa.

9. Euna Lī un Laura Lina.

10. Kampaņas «One Million Signatures» aktīvistes.

11. Maija Andželu.

12. (Īpaša atzinība) Mišela Obama.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu