Diennakts laikā ar tā saukto cūku gripu saslimis vēl 21 cilvēks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Latvijas Infektoloģijas centrs diennakts laikā apstiprinājis vēl 21 saslimšanas gadījumu ar jauno gripas paveidu AH1N1, liecina centra jaunākā apkopotā informācija.

Līdz ar to saslimušo skaits ar tā saukto cūku gripu ir palielinājies līdz 110 cilvēkiem. Kopumā pagājušajā diennaktī Infektoloģijas centrā noņemti 58 paraugi.

Jau vēstīts, ka pirmdien no jaunā gripas paveida Latvijā nomira pirmais pacients — tā bija kāda 50 gadu veca sieviete, kura bija viesojusies Kaļiņingradas apgabalā un pirms tam nedēļu nesekmīgi ārstējusies mājās. Slimnīcā viņa visu laiku nogulēja Intensīvās terapijas nodaļā.

Gripas inkubācijas laiks ir 48–72 stundas, tas ir laika sprīdis no inficēšanās brīža līdz ar pirmo slimības izpausmju parādīšanos laiku. Gripa sākas ļoti akūti, parasti slimnieks var pateikt stundu, kad ar drebuļiem cēlās augsta temperatūra, sākās ļoti stipras galvas un muskuļu sāpes, nespēks, sāpes rīklē, sauss, kairinošs klepus un sāpes aiz krūšu kaula. Dažiem jaunās gripas pacientiem novērojamas arī vēdersāpes, nelaba dūša, biežāka vēdera izeja.

Gripa bez komplikācijām parasti beidzas piecu dienu laikā. Biežākā un smagākā gripas komplikācija ir plaušu karsonis. Sevišķi smagi slimo mazi bērni un vecāka gadagājuma cilvēki pēc 65 gadu vecuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu