Ar «Remantadīnu» varot ārstēt sezonālo H1N1 gripu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules veselības organizācijas rekomendācijās pandēmijas A(H1N1) un citu vīrusu gripas ārstēšanai «Remantadīns» un «Neomidatāns» atzīti par iedarbīgiem medikamentiem gripas H1N1 ārstēšanā, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā «Olainfarm». Taču ar «Remantadīnu» var ārstēt tikai sezonalo gripu, norāda uzņēmums.

«Tas ir ievērojams Latvijas farmācijas kompānijas sasniegums, ka «Remantadīna» un «Neomidantāna» aktīvās vielas Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijās tiek atzītas par iedarbīgiem līdzekļiem sezonālās AH1N1 gripas ārstēšanā. Mūsu zinātnieki ir spējuši radīt formulas, ar kurām konkurēt spēj vien vēl divas aktīvās vielas visā pasaulē,» stāsta «Olainfarm» attīstības departamenta direktora vietniece medicīnas jautājumos Līga Gibnere.

«Pretvīrusu medikamentu iedarbības novērtēšanu sarežģītu padara ļoti straujā A gripas vīrusu pārveidošanās viena vai vairāku gadu laikā. Ja medikaments nav bijis iedarbīgs pret vienu gripas vīrusa variantu, tas automātiski negarantē tā nespēju iedarboties uz citu. Nevajadzētu arī pārspīlēt tā sauktās cūku gripas nozīmību, jo līdzšinējā pieredze rāda, ka sezonālā gripa skar plašāku cilvēku loku, jo īpaši vecāka gadugājuma cilvēkus,» viņa skaidro.

«Remantadīns» ir vienīgais bezrecepšu pretgripas līdzeklis. Tas ir drošs un izturējis laika pārbaudi un «Remantadīna» krājumi Latvijā ir pietiekami.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu