«Ferrari» ļauj Šūmaheram pamest komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komanda «Ferrari» devusi atļauju septiņkārtējam pasaules čempionam Mihaelam Šūmaheram pamest komandu, ja viņam piedāvā braukt citā komandā.

Kopš karjeras beigšanas 2006. gadā Šūmahers bija «Ferrari» komandas konsultants, tomēr šobrīd tiek prognozēts, ka nākamajā sezonā viņš pārstāvēs «Mercedes GP».

«Ferrari» prezidents Luka di Montedzemolo paziņoja, ka 40 gadus vecais vācietis nav piekalts važās komandai.

«Ja viņš izvēlēsies doties citu ceļu, mūsu vienošanās vairs nebūs spēkā,» uzsver di Montedzemolo. «Nevar vienlaicīgi strādāt ar pretiniekiem un ar mums. Joprojām neesmu ar viņu par to runājis. Viņš ir tikai tuvs draugs, nevis komandas loceklis. Viņš ir mūsu mašīnu konsultants.»

Jau ziņots, ka Šūmahers F-1 sacīkstes pameta 2006. gadā, bet sacensību apritē viņš varēja atgriezties jau šogad, kad traumu guva «Ferrari» pilots Felipe Massa. Tomēr vācietis savu atgriešanos atsauca kakla traumas dēļ, bet pašlaik šī trauma esot pilnībā izārstēta.

F-1 Šūmahers savā karjerā startēja 15 gadus un laboja daudzus rekordus. Viņš piedalījās 249 sacensībās, uzvarēja 91 «Grand Prix» izcīņā, 68 reizes bija ātrākais kvalifikācijas sacensībās, 76 sacensībās sasniedza ātrākā apļa laiku, bet kopumā karjeras laikā tika pie 1369 punktiem.

Šūmahera pēdējās sacīkstes bija 2006. gada Brazīlijas «Grand Prix», kurās viņš izcīnīja ceturto vietu.

Ja Šūmahers pievienosies «Mercedes GP» komandai, par viņa komandas biedru varētu kļūt vēl viens vācietis Niko Rosbergs.

Jau ziņots, ka pagājušajā sezonā «Mercedes GP» nosaukums bija «Brawn GP». Tieši «Brawn GP» šosezon uzvarēja F-1 Konstruktoru kausa kopvērtējumā, un tās pilots Džensons Batons kļuva par individuālā čempionāta uzvarētāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu