Šlesers bērnībā vēlējies kļūt par taksistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC) bērnībā vēlējies kļūt par taksometra vadītāju.

Kā žurnālistiem Ēnu dienai veltītā pasākumā stāstīja Šlesers, bērnībā viņš dzīvojis mājā Ķengaragā, kurā dzīvoja ļoti daudz taksistu.

«Daudzi taksisti pusdienlaikā brauca uz mājām pusdienot, un tie bērni, kuri sagaidīja mājās savus tēvus, varēja pasēdēt viņu mašīnās, kamēr tēvi pusdienoja. Padomju laikā mašīna bija kaut kas ļoti īpašs, un liela daļa pagalma puiku vēlējās kļūt par taksistiem, jo tā bija iespēja pašiem sēdēt pie stūres un braukt,» sacīja Šlesers.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics atklāja, ka bērnībā vēlējies kļūt par lidotāju. Gruškevics bērnībā ar vēl diviem draugiem bija sadalījuši savas nākotnes profesijas. Viens vēlējies kļūt par tankistu, otrs par jūrnieku, bet Gruškevicam šķitis, ka viņš varētu būt lidotājs.

«Laikā, kad nokļuvu Rīgā, Rīgas Aviācijas universitāte jau bija likvidēta, tādēļ nekas cits man neatlika kā meklēt darbu valsts pārvaldē,» sacīja IZM valsts sekretārs.

Nelielu laiku savā bērnības izsapņotajā profesijā - skolotājas amatā - strādājusi «SEB bankas» valdes locekle Ieva Tetere.

Lai palīdzētu ne tikai bērniem, bet arī jauniešiem pārbaudīt savas spējas izsapņotajā bērnības profesijā, Šlesers un Gruškevics aicina skolēnus aktīvi iesaistīties Ēnu dienā, kas šogad, svinot desmit gadu jubileju, notiks 17.janvārī.

Ēnu dienu organizatori cer, ka tikšanās ar veiksmīgiem un uz sasniegumiem motivētiem uzņēmējiem, nozaru ekspertiem un valsts iestāžu vadītājiem palīdzēs skolēniem iepazīt dažādas nozares un atbilstoši sagatavoties darba gaitām. Ēnu dienu rīkotāji vēlas palīdzēt skolēnam ne vien izvēlēties nākotnes profesiju, bet arī ļaut saprast, kurā darbības jomā, nozarē skolēns vēlas sevi nākotnē pilnvērtīgi realizēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu