Gulbis: «Lattelecom» pērn strādāja ar 142 miljonu latu apgrozījumu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas elektronisko pakalpojumu sniedzējs «Lattelecom» pērn strādāja ar 142 miljonu latu apgrozījumu un EBITDA peļņu (peļņa pirms nodokļu un procentu maksājumu nomaksas) 48 miljonu latu apmērā, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» pastāstīja «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš atzina, ka apgrozījums, salīdzinot ar 2008.gadu, protams, ir sarucis, ko ietekmē tas, ka informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē tikpat kā neviens vairs nepērk jaunus datorus un arī programmu nodrošinājumu cilvēki pērk daudz piesardzīgāk. Samazinās arī fiksēto balss telefonijas pakalpojumu izmantošana. Turpretī televīzijas pakalpojumi pērn piedzīvoja lielu izaugsmi - par 200%, kā arī būtiski pieauguši uzņēmuma ieņēmumi no interneta pakalpojumiem, ko «Lattelecom» plāno attīstīt arī turpmāk.

Savukārt uzņēmuma EBITDA peļņa būtiski pārsniedz to apmēru, kas bija paredzēts budžetā, piebilda Gulbis.

Kopumā uzņēmumam 2009.gadā ir klājies pietiekami labi, viņš uzsvēra.

Saskaņā ar Gulbja teikto pērn samazinājušies arī «Lattelecom» meitasuzņēmuma «Lattelecom Tehnology» zaudējumi - no 1,4 miljoniem latu 2008.gadā līdz 200 tūkstošiem latu pērn. Šo rezultātu Gulbis nosauca par varoņdarbu, piebilstot, ka tādējādi no akcionāriem nav jāprasa papildu kapitāls.

Aktīvs gads bijis arī kompānijas meitasuzņēmumam «Citrus Solutions» - attīstās optikas izbūves projekts, kas uzlabo arī kompānijas rezultātus. «To pašu var teikt par «Lattelecom BPO» - pateicoties ārpakalpojumu darījumiem, arī šis uzņēmums ir uzlabojis peļņas rādītājus,» sacīja Gulbis.

«Lattelecom» grupa 2008.gadā strādāja ar 160,4 miljonu latu neto apgrozījumu, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2007.gadā, bet grupas peļņa samazinājās par 22% un bija 29,7 miljoni latu.

«Lattelecom» piedāvā integrētus elektronisko sakaru un IT pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Pašlaik «Lattelecom» īpašnieki ir Latvijas valsts (51%) un skandināvu «TeliaSonera» (49%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu