Valdība Kargina un Krasovicka ienākumiem uzliek ierobežojumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Valdība otrdien atbalstījusi grozījumus Kredītiestāžu likumā, kas paredz uzlikt ierobežojumus «Parex bankas» bijušajiem akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim.

Tas nozīmē, ka tiks ierobežoti abu bijušo akcionāru un viņu tuvinieku ienākumi no depozītnoguldījumiem bankā.

Finanšu ministrijas sagatavotajā anotācijā teikts, ka bankai, kurai Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir noteikusi noguldījumu ierobežojumus, vai kura atbilstoši normatīvajiem aktiem par komercdarbības atbalstu saņem šādu atbalstu, sākot ar 2010.gada 1.jūniju ir aizliegts pildīt pakārtotās saistības, tai skaitā, aizliegts atmaksāt aizdevumu, aprēķināt, uzkrāt vai izmaksāt par šādu aizdevumu procentus un citu atlīdzību.

Paskaidrots arī, ka vienīgā banka Latvijā, kurai sniedz komercdarbības atbalstu, ir «Parex banka» un šī norma skars pakārtotajās saistībās aizdoto līdzekļu īpašniekus, kuriem līgums par pakārtotajām saistībām ar banku noslēgts pirms 2008. gada 10. novembra, kad sākta atbalsta sniegšana bankai.

Paredzēts, ka ierobežojumi Karginam un Krasovickim stāsies spēkā ar šā gada 1. jūniju. Grozījumi vēl jāpieņem Saeimā.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu