Dārziņa manevri turpinās. Vai Petrovickis atvērsies <i>play-off</i>?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par KHL regulārās sezonas pēdējās spēļu nedēļas labāko Rīgas «Dinamo» hokejistu atzīstam uzbrucēju Lauri Dārziņu.

«Dinamo» komanda pēdējā nedēļa izcīnīja sešus no maksimālajiem deviņiem punktiem, ar ko pietika, lai nodrošinātu vietu play-off spēlēs, taču nepietika, lai apsteigtu Maskavas CSKA un iegūtu 7. vietu Rietumos.

No vienas puses - škrobe, ka neizdevās finišēt 7. vietā, kas ļautu izvairīties Sanktpēterburgas SKA pirmajā kārtā, turklāt vēl pēc pirmās trešdaļas svētdien Ufā taču bija 3:0 par labu «rīdziniekiem». No otras puses - iekāpjot 2010. gadā daudzi jau bija paspējuši «norakstīt» «Dinamo» komandu, kur nu vēl kāds atļāvās pasapņot par 7. vietu.

Turklāt par tikšanu play-off jāpriecājas arī tāpēc, ka nebūs jāpiedalās pasaules hokejā bezjēdzīgākajā turnīrā, kur izslēgšanas spēlēs netikušie izspēlēs augstākas pozīcijas draftā. Grūti saprast, kā profesionālam hokejistam izdosies atrast motivāciju cīņai par 17. vietu līgā, lai tikai klubs, kurā varbūt nākamsezon pat vairs nespēlēsi, iegūtu labāku drafta pozīciju...

Pozitīvais:

Lauris Dārziņš aizvadītajā nedēļa katrā mačā guva pa vieniem vārtiem, bet Astanā arī asistēja Miķelim Rēdliham, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Dārziņš ne tikai sācis pierādīt, ka ir tehnisks hokejists, bet arī sakrājis gandrīz divreiz vairāk rezultativitātes punktu nekā pērn. Šosezon Lauris 54 spēlēs sakrāja 31 punktu (14+17), bet pagājušajā sezonā bija tikai 16 (8+8), turklār arī lietderības koeficients no -6 pieaudzis līdz +7, bet soda minūšu skaits sarucis no 56 līdz 30. Vienvārdsakot - progress!

Nedēļas otrās zvaigznes gods pienākas Dārziņa maiņas biedram Miķelim Rēdliham, kurš trīs mačos guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Miķelis tāpat kā Lauris šajā sezonā ir progresējis un arī viņa statistika, salīdzinot ar pērno sezonu ir krietni uzlabojusies. Šosezon 33 punkti (18+15), pērn - tikai 17 (9+8), lietderības koeficients šosezon +9, pērn -8, bet soda minūšu skaits no 45 sarucis uz 36, turklāt vairāki noraidījumi sapelnīti pretinieku zonā, kas liecina ne tikai par to, ka reizēm pietrūkst «vēsas galvas», bet arī par vēlmi spēlēt agresīvi, kas ir tikai apsveicami.

Tikmēr trešās zvaigznes titulu šoreiz piešķiram uzreiz diviem - maiņas biedriem Jānim Spruktam un Mārtiņam Karsumam. Abi uzbrucēji pagājušajā nedēļa guva divus vārtus (abi vienus iemeta tukšos vārtos) un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja lielisku lietderības koeficientu +5.

Par Mārtiņa pienesumu «Dinamo» komandas panākumos pēdējo mēnešu laikā savā ziņā liecina arī fakts, ka kopš viņa debijas mača «rīdzinieki» ir uzvarējuši desmit no 13 spēlēm, bet Karsums izcēlies ar četriem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Sprukta statistika liek pieklust arī tiem, kuri nevēlas saskatīti viņa paveikto bez ripas, - 53 spēlēs viņam 36 punkti (11+25), kas komandā ir dalīta otrā vieta ar Aleksandru Ņiživiju, un lietderības koeficients +9, kas tāpat kā Miķelim ir labākais rādītājs starp uzbrucējiem.

Tāpat nevaram nepieminēt Marselu Hosu, kurš ar 35 gūtiem vārtiem atkārtojis pērn Jana Mareka un Pāvela Brendla iespēto, kļūstot par līgas labāko vārtu guvēju.

Negatīvais:

Šķiet, ka olimpisko spēļu pauze par sliktu nākusi 36 gadus vecajam slovāku veterānam Robertam Petrovickim. Ja pie tā, ka viņam un Hosam bieži vien ir slikti lietderības koeficienti (šonedēļ -3) jau ir pierasts, tad šoreiz rezultativitāte to vairs nekompensē, jo Petrovickis aizvadītajā nedēļa palika «sausā». Pie punktiem uzbrucējs nav ticis jau piecās spēlēs pēc kārtas, bet vārtus nav izdevies gūt kopš 22. janvāra mača Maskavā. Tomēr gribas ticēt, ka Roberts savu pēdējo vārdu vēl nav teicis, jo tieši play-off spēles ir pieredzējušo hokejistu un īsto līderu skatuve.

Tāpat šoreiz jāpiemin arī Krišjāņa Rēdliha nedienas Ufā, jo viņš bija laukumā piecos no sešiem gadījumiem, kad tika zaudēti vārti. Tomēr tam šoreiz ir arī objektīvs attaisnojums - vienreiz vārti tika ielaisti uzreiz pēc mazākuma izturēšanas, kad piektais hokejists vēl pilnvērtīgi nespēja palīdzēt komandai, bet vienreiz ripa tika raidīta tukšos «Dinamo» vārtos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu