Applūdusi ceturtā daļa Jelgavas pilsētas teritorijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašlaik plūdu dēļ Lielupē ir applūdusi ceturtā daļa jeb 25% Jelgavas pilsētas teritorijas, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas domē.

Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūrā «Pilsētsaimniecība» informē, ka ūdens līmenis turpina celties un uz plkst.14.30 ir sasniedzis 3,11 metru atzīmi, kas tiek uzskatīts par III pakāpes riska plūdiem Jelgavā (no 3,10 metriem), un šāda situācija, pēc statistikas datiem, atkārtojas reizi 10 gados vai retāk. Svētes upes līmenis Ūziņos ir sasniedzis 2,97 metru atzīmi.

Kā aģentūra LETA jau ziņoja, šodien plkst.12 ūdens līmenis bija sasniedzis 3,09 metrus.

Kā pastāstīja Jelgavas pilsētas pašvaldības preses sekretāre Egita Veinberga, nepieciešamības gadījumā ārkārtas situāciju pašvaldība nevar izsludināt, bet var aicināt to darīt Ministru prezidentu. Tomēr, lai to darītu, ūdens līmenim pilsētā būtu jāsasniedz vismaz 4,30 metru atzīme.

Kā aģentūra LETA jau ziņoja, no rīta notikušajā Civilās aizsardzības apvienotās komisijas ārkārtas sēdē, kurā tika apspriesta plūdu situācija Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā, speciālisti vienojušies, ka situācija tiek vērtēta kā nopietna.

Komisijas sēdē tika nolemts brīdināt pilsētas skolas, bērnudārzus, sociālās aprūpes centru, cietumu par iespējamiem plūdu draudiem.

Īpaši situācija tiks kontrolēta Jelgavas Valsts ģimnāzijas apkaimē. Operatīvo dienestu pārstāvji brīdinās arī iedzīvotājus, kas dzīvo 1., 2., 3., 4., 5.līnijā.

Pašvaldības un glābšanas dienesti aicina iedzīvotājus būs uzmanīgiem, nekāpt uz ledus un īpaši rūpīgi sekot līdzi bērnu gaitām, jo ir novēroti gadījumi, kad bērni kāpj uz ledus gabaliem, kas ir ļoti bīstami.

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti būt uzmanīgiem un informēt operatīvos dienestus, ja ir zināms, ka vasarnīcu vai privātmāju rajonos, kaimiņos kāds varētu būt palicis bez sakariem un kādam ir vajadzīga palīdzība.

Iedzīvotājiem par draudu situāciju jāziņo glābšanas dienestam 112 vai pašvaldības policijai pa tālruni 63028550. Ja nav iespēja sazināties citādi, jāizkar gaiša auduma karogs.

Civilās Aizsardzības komisija, izvērtējot situāciju, secinājusi, ka Lielupē būtu nepieciešams spridzināt ledu, taču spridzināšana jāveic pie upes ietekas jūrā, lai atbrīvotu ceļu ledum.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu