Kristovskis: LPP/LC lēmums par atbalstu premjeram jāpieņem ātri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Partijas «Pilsoniskā savienība» (PS) valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis aicina partiju LPP/LC bez kavēšanās un nepārprotami paust attieksmi par atbalstu Valda Dombrovska (JL) vadītajai valdībai.

Pašreizējā situācijā vilcināšanās nodara reālu kaitējumu valsts finansiālajai un politiskajai stabilitātei, norāda Kristovskis.

Kristovskis uzsver, ka pašlaik valdības uzdevums ir rīkoties ātri un mērķtiecīgi, lai izvestu valsti no morālās un ekonomiskās lejupslīdes, atgūtu starptautisko uzticamību. Tautas partijas aiziešana no Dombrovska valdības ir radījusi risku tās darbam, jo mazākumvaldības apstākļos sabiedrības interesēm vitāli svarīgu, neatliekamu uzdevumu izpilde, protams, ir apdraudēta.

PS valdes priekšsēdētājs izprot Dombrovska un JL centienus izveidot stabila vairākuma valdību ar pienācīgu atbalstu Saeimā, kā arī atbalsta JL mērķtiecīgas sarunas darbspējīgas valdības nodrošināšanai līdz 10.Saeimas vēlēšanām.

Vienlaicīgi Kristovskis norāda, ka veids kā partija LPP/LC izdara izvēli par savu atbalstu Dombrovska valdībai ir neadekvāts Latvijas tautsaimniecības situācijai. Tāpēc ātrāk kā citkārt retorika par atbalstu valdībai ir jāapliecina ar savlaicīgi pieņemtu izvēli, kurā pusē atrasties.

«Kāpēc prasīt vēl 3 nedēļas, ja savus mērķus un uzdevumus bija iespējams formulēt savlaicīgi. Prasība Dombrovskism apvienot ministrijas atgādina ieganstu vai ultimātu, kam maz sakara ar mērķtiecīgām reformām. Ministriju apvienošana steigā pusgadu pirms vēlēšanām var izraisīt ievērojamu haosu valsts pārvaldes darbā. Tas nav valsts interesēs, bet iespējams ir LPP/LC taktisks mērķis,» norāda Kristovskis.

Diemžēl LPP/LC attieksme atgādina Tautas partijas (TP) labi zināmo praksi - izdomāt dažādus formālus ieganstus, kā valdību kavēt rīkoties izlēmīgi un ātri. Polittehnoloģisku ieceru un labumu gūšana šoreiz būtu jānoliek malā, norāda PS līderis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu