Šūmahers: jaunie noteikumi nav padarījuši F-1 garlaicīgu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaels Šūmahers reaģējis uz apgalvojumiem, ka šīs sezonas pirmais posms - Bahreinas «Grand Prix» - ir bijis garlaicīgs, ziņo [s:32242].

Sezonas pirmo sacīksti kritizēja fani, kuri norādīja uz apdzīšanu un intrigas trūkumu, vainojot jaunos noteikumus. Taču Šūmehers pirms nedēļas nogalē gaidāmās Austrālijas «Grand Prix» izcīņas aizstāvējis F-1.

«Tas nav motosports, F-1 allaž bijis mazāk apdzīšanu, taču sacensības tik un tā ir aizraujošas,» uzsver vācu pilots.

Šosezon pirmoreiz kopš 1993. gada sacensību laikā aizliegts uzpildīt degvielu, tādejādi formulām sacīkstes jāsāk ar pilnu bāku. Otra galvenā atšķirība ir tāda, ka desmit labākajiem pilotiem sacensības jāsāk ar riepām, kas izmantotas pēdējos kvalifikācijas braucienos.

Izmaiņas tika veiktas, lai padarītu konkurenci lielāku, taču Bahreinas posmā tas drīzāk samazināja apdzīšanas iespējas.

Arī «McLaren» piloti Džensons Batons un Lūiss Hemiltons izteica bažas par jauno noteikumu ietekmi uz apdzīšanas iespējām. Bet «Ferrari» pilots Fernando Alonso, kurš triumfēja Bahreinā, norādīja, ka vēl ir pāragri spriest par jauno noteikumu ietekmi.

«Patiesībā apdzīšanu nemaz nebija. Taču sakiet - kad ir bijis daudz apdzīšanu. F-1 vienmēr bijis šādā situācijā,» uzskata Šūmahers. «Daudzi gudri cilvēki strādā pie tā, lai uzlabotu sacensības, taču tas nav tik viegli izdarāms.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu