Sēklis Lielupes grīvā sekmīgi saspridzināts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šovakar īsi pirms plkst.19.30 sēkļa spridzināšanas darbi Lielupes grīvā sekmīgi noslēgušies, un to rezultātā upē tagad izveidota aptuveni 20 metru plata, divus metrus dziļa «eja», aģentūru LETA informēja Zemessardzes 17.Pretgaisa aizsardzības bataljona komandieris majors Gunārs Babris, kurš visu dienu strādāja notikuma vietā.

Kopumā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri sēkli šodien spridzinājuši apmēram astoņas līdz desmit reizes. «Beidzās viss labi, principā mērķis tika sasniegts,» aģentūrai LETA sacīja Babris.

Speciālisti cer, ka upes straume izspridzināto vietu varētu vēl vairāk padziļināt, taču netiek izslēgta iespēja, ka var notikt arī pretējais.

Spridzināšanas darbi Lielupes grīvā tuvākajā laikā vairs netiks veikti. «Mēs pieņēmām lēmumu, ka, ja būs problēmas, tad domāsim, ko vēl darīt, bet šobrīd izskatās, ka viss ir kārtībā,» norādīja Babris.

Tā kā iepriekš viņa rīcībā bijusi informācija, ka Lielupes grīvas seklajā vietā upes dziļums bijis ap 0,7 metriem, secināms, ka «šobrīd metru dziļāks tur noteikti ir, un tas ir daudz.«

Kā ziņots, šovakar Lielupes grīvā straumes ātrums ir palielinājies, bet ūdenslīmenis tajā krities par pieciem līdz desmit centimetriem, liecina notikuma vietā strādājušo dienestu darbinieku novērojumi. Babris gan atzīmēja, ka šīs izmaiņas var arī nebūt saistītas ar spridzināšanu.

LETA jau ziņoja, ka šodien plkst.13.12 Lielupes grīvā nedaudz aiz jūras līnijas tika veikts pirmais sēkļa spridzināšanas posms. Kā apgalvoja notikuma vietā strādājošie karavīri, šis bijis tikai kontrolsprādziens. Kā novēroja aģentūra LETA, sprādziena brīdī ūdens šalts pacēlās augstu gaisā kā stabs.

Savukārt plkst.13.50 notika otrs sprādziens, kas bija nedaudz spēcīgāks. Šis sprādziens izraisīja lielāku ūdens šalti. Vēlāk sekoja vēl vairāki sprādzieni.

Notikuma vietā visu dienu strādāja NBS karavīri un zemessargi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, neatliekamās palīdzības mediķi, policisti, Jūrmalas glābšanas dienesta darbinieki, kā arī citi speciālisti.

Sēkļa spridzināšanas darbi tika veikti, lai atbrīvotu ceļu ledum uz jūru.

Kā ziņots, Lielupē ceļoties ūdens līmenim, pēdējās dienās applūdusi Jelgava un tās apkārtne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu