DP gatava palīdzēt Maskavas metro spridzināšanas lietas izmeklēšanā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Latvijas Drošības policija (DP) nepieciešamības gadījumā ir gatava sniegt atbalstu Krievijas iestādēm Maskavas metro spridzināšanas lietas izmeklēšanā.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, lūgta komentēt DP iespējamo palīdzības sniegšanu Krievijas dienestiem saistībā ar pirmdienas terora aktiem Maskavas metro, atbildēja, ka DP sekojot līdzi notikumu gaitai Maskavā. Taču DP Pretterorisma centrs norāda, ka šiem terora aktiem nav tiešas ietekmes uz Latvijas drošības situāciju.

«DP ir gatava sniegt atbalstu šī noziedzīgā nodarījuma izmeklēšanā, ja to lūgs un ja tas būs nepieciešams Krievijas tiesībaizsardzības iestādēm,» viņa sacīja.

Apse-Krūmiņa arī piebilda, ka pašreizējais iespējamā terorisma līmenis Latvijā saglabājas relatīvi zems. Aģentūras BNS arhīvs gan liecina, ka pērn decembra beigās DP Pretterorisma centra ekspertu konsultatīvās padomes sēdē atzīts, ka Latvijā terorisma līmenis saglabājas relatīvi zems, taču dažādu faktoru ietekmē terorisma iespējamība var pieaugt.

Jau ziņots, ka cita Latvijas specdienesta - Satversmes aizsardzības biroja - vadītājs Jānis Kažociņš otrdienas rītā intervijā LNT apšaubīja, ka sprādzieniem metro stacijās būs kāda ietekme uz drošības situāciju Latvijā.

Savukārt, runājot par Latvijas drošības iestāžu sadarbību ar Krievijas kolēģiem, Kažociņš pastāstīja, ka «Latvijas īpašajiem dienestiem jau vairākus gadus ir formāla sadarbība ar Krievijas dienestiem un, kas ir mazāk zināms, šī formālā sadarbība arī izpaužas kādreiz reālā operatīvā sadarbībā».

Maskavā, divās metro stacijās, pirmdienas rītā notika sprādzieni, kuros kopā gāja bojā 39 cilvēki. Sprādzienus sarīkoja divas teroristes pašnāvnieces. Viņas nav iekļautas oficiālajā bojāgājušo skaitā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu