«Lattelecom» piedāvā internetā bezmaksas pašmācības datorskolu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmuma «Lattelecom» sociālā projekta «Pieslēdzies Latvija!» interneta lapā no ceturtdienas ir pieejama pašmācības datorskola «Mācies pats!», portālu «Apollo» informēja «Lattelecom».

Šajā datorskolā ir apkopota informācija par to, kas būtu jāzina datora lietotājam iesācējam, kā arī sniegti padomi «gudriniekiem». Skolā var apgūt prasmes kā lietot datoru, strādāt ar programmām, lietot e-pastu un meklēt informāciju, kā izpildīt praktiskus uzdevumus un testus, lai katrs pats var pārliecināties par savu datora prasmju līmeni.

«Lielākai daļai jauniešu bērnībā vectētiņš mācīja pirmās makšķerēšanas iemaņas vai vecmāmiņa rādīja meitenēm kā jāpin ziedu vainags. Tagad ir pienācis laiks saviem vecākiem, vecvecākiem vai radiem parādīt, ka lietot datoru nav nemaz tik sarežģīti. Katrs Latvijas iedzīvotājs ir pelnījis iegūt šīs dzīvei nepieciešamās pamatzināšanas bez maksas. Pašmācības skolu mēs izveidojām, lai atvieglotu šo uzdevumu.» - projektu komentē «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Projekta «Pieslēdzies Latvija!» mērķis ir veicināt datora prasmju apgūšanu un interneta pieejamību, parādot plašākai sabiedrībai ieguvumus no mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas ikdienas dzīvē.

«Pieslēdzies Latvija!» otrā sezona ir sadalīta četros posmos, kur cilvēki, tiek aicināti sūtīt stāstus uz «Pieslēdzies Latvija!» mājas lapu par līdzcilvēkiem, kuri lepojas ar savām prasmēm, un apmaiņā pret datora lietošanas zināšanām, tās iemācītu citiem. Labākos stāstus izvērtēs gan «Lattelecom» izveidota žūrija, gan visa Latvijas sabiedrība. Katra posma labākie stāstu varoņi tiks iekļauti «Lattelecom» darbinieku Agneses un Arvila komandējuma sarakstā, kas dosies pa visu Latviju, lai iemācītos jaunas prasmes, apmaiņā sniedzot savas zināšanas par datora un interneta lietošanu, kā arī dāvanā pasniedzot datoru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu