Brauns: Šūmaheru norakstīt ir pāragri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Pirmās formulas (F-1) komandas «Mercedes GP» vadītājs Ross Brauns piektdien paziņoja, ka pēc sezonas pirmajiem trim pasaules čempionāta posmiem ir pāragri norakstīt septiņkārtējā pasaules čempiona Mihaela Šūmahera izredzes.

Brauns uzskata, ka Šūmaheram vēl nav konkurētspējīgas sacīkšu formulas: «Lai veiktu uzlabojumus ir nepieciešams laiks, bet mēs soli pa soli ejam uz priekšu. Būtu svarīgi, lai Mihaelam izdotos aizvadīt labas nākamās sacīksties bez starpgadījumiem un parādīt progresu salīdzinājumā ar sezonas sākumu.«

Brauns savas komandas rezultātus pagaidām vērtē kā nesliktus, taču esot jābūt reālistiem, un pagaidām komandas formulas neesot tādas, lai cīnītos par pirmajām vietām.

Ja uzlabosies «Mercedes GP» formulu ātrums, tad gan Šūmaheram, gan komandas otrajam pilotam Niko Rosbergam būšot reālas iespējas parādīt savu patieso varējumu. Pašlaik komanda aktīvi strādā, lai pēc iespējas ātrāk pietuvotos F-1 vadošajām komandām.

Pats Šūmahers arī saglabāja mieru pēc sezonas sākuma: «Malaizijā jau braucām visai atzīstami un, iespējams, ka nākamajās sacīkstēs Ķīnā mums paveiksies. Jā, sezonas sākums man nav bijis veiksmīgs, taču zinu, ka šajā seriālā viss notiek soli pa solim, un domāju, ka joprojām viss notiek pēc plāna.»

Pēc sezonas pirmajiem trim posmiem Šūmahers ir izcīnījis deviņus punktus, kas viņam dod 10. vietu sacensību kopvērtējumā. Viņa komandas biedram Rosbergam ir 35 punkti, un viņš dala 4. vietu ar pagājušā gada pasaules čempionu Džensonu Batonu no «McLaren-Mercedes» vienības.

Savukārt «Mercedes GP» ir ceturtā komandu kopvērtējumā ar 44 punktiem.

Čempionāta kopvērtējumā vadībā ar 39 punktiem ir Felipe Masa no «Ferrari», kuram seko komandas biedrs Fernando Alonso ar 37 punktiem. Sebastjans Fetels no «Red Bull» arī ar 37 punktiem atrodas 3. vietā.

Tikmēr Konstruktoru kausa izcīņā «Ferrari» ir pirmajā vietā ar 76 punktiem, par desmit punktiem atpaliek «McLaren-Mercedes», bet trešajā vietā ar 61 punktu ir «Red Bull».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu