Kā cīnīties pret bezmiegu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Piedāvājam dažus dabiskus ārstniecības līdzekļus:
 
Grūtības iemigt
Dažus pasifloras ziedus aplejiet ar l krūzīti verdoša ūdens. Ļaujiet 10 minūtes ievilkties. Izkāsiet un saldiniet ar medu. Dzeriet atdzesētu.

Nomierinoša augu tēja
Samaisiet pa l ēdamkarotei monardas, apiņu, piparmētru, kumelīšu un saspiestu fenheļa sēklu, l ēdamkaroti augu maisījuma aplejiet ar l krūzīti verdoša ūdens. Ļaujiet 10 minūtes ievilkties un izkāsiet. Saldiniet ar medu. Dzeriet pusstundu pirms gulētiešanas.

Viegli nomierinošs kaķumētras līdzeklis
l tējkaroti kaltētu kaķumētru pārlejiet ar 2 krūzītēm verdoša ūdens. Uzlieciet vāku un ļaujiet ievilkties, līdz atdziest. Ja vēlaties, varat kaut ko pievienot smaržai. Izkāsiet un saldiniet. Bērniem dod pa l ēdamkarotei, pieaugušajiem 2 ēdamkarotes.
 
Nomierinošs līdzeklis no apiņiem
1,5 tējkarotes kaltētu apiņu ziedu pārlejiet ar 4 krūzītēm verdoša ūdens, ujiet 10 minūtes ievilkties, apsedzot ar vāku. Izkāsiet un saldiniet. Ja vēlaties, pievienojiet citrona sulu.

Lapu salātu nomierinošs līdzeklis
Cepti lapu salāti ir ļoti labs atslābinošs līdzeklis. Salātu tēja ātri iedarbojas nomierinoši, l krūzīti saplūkātu salātu lapu pārlejiet ar verdošu ūdeni un ļaujiet 30 minūtes ievilkties. Nokāsiet un dzeriet pirms gulētiešanas. Tas patiešām iedarbojas. Tas viens no labākajiem man zināmajiem relaksantiem. Mazina sasprindzinājumu un palīdz bezmiega gadījumā. Ieteicams pacientiem atveseļošanās periodā. Nomierina, kas nepieciešams, lai atveseļotos pilnībā.

Paniņas miega uzlabošanai
Labam miegam palīdz paniņas, ko iedzer pirms gulētiešanas. Mans tēvs un māte bieži pirms gulētiešanas iedzēra pa glāzei paniņu. Kad biju jaunāka, man negaršoja paniņas, bet tagad dzeru labprāt.

Piens miegam
Uzvāriet l glāzi piena un pievienojiet 2 ēdamkarotes medus un 2 tējkarotes citrona sulas. Dzeriet pusstundu pirms gulētiešanas.

Auzu pārslas miegam
Gatavojiet auzu pārslas kā parasti, bet pievienojiet vairāk piena, lai veidotos šķidra tume. Dzeriet pirms gulētiešanas, lai labāk iemigtu. Šis ir labs iemidzinošs līdzeklis bērniem. Tas viņus nomierina, liek vēderiņam justies pilnam un siltam. Ieteicams slimības laikā, nomierina kuņģi, dod sāta sajūtu, īpaši garšīga, ja pievieno cukuru un maltu kanēli. Bērniem tā patiešām garšo. Nemierīgiem bērniem uzlabojas miegs.

Ābols miegam
Miegu uzlabo pirms gulētiešanas apēsts ābols.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu