Ziemeļkorejā izsludināta kaujas gatavība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs izdevis rīkojumu armijai un civilajām organizācijām būt kaujas gatavībā, izskanot Seulas apsūdzībām par Phenjanas saistību ar dienvidkorejiešu karakuģa nogremdēšanu.

Seulā bāzētā Ziemeļkorejas intelektuāļu solidaritātes organizācija (NKIS) vēsta, ka šāds rīkojums izsludināts pagājušās ceturtdienas vakarā pēc starptautiskās izmeklēšanas rezultātu paziņošanas saistībā ar traģisko karakuģa bojāeju, kas prasīja 46 jūrnieku dzīvības.

Dienvidkorejas izlūkdienests izskanējušo informāciju vēl nav apstiprinājis.

Phenjana savu vainu notikušajā kategoriski noliedz, apgalvojot, ka apsūdzības ir ASV un Dienvidkorejas izdomājums nolūkā izraisīt konfliktu.

Komunistiskā valsts jau draudējusi ar «visaptverošu karu», ja pret to tiks piemērotas soda sankcijas.

Kā zina stāstīt organizācija, paziņojums par kaujas gatavību nācis no nacionālās aizsardzības ministra vietnieka, kurš to pavēstījis uzrunā radio.

«Amerika un Dienvidkoreja, apsūdzot mūs [korvetes] «Cheonan» nogremdēšanā, cenšas mums atriebties. Tā ir Amerikas, Japānas un Dienvidkorejas sazvērestība nolūkā mūs izolēt un nogalināt,» atsaucoties uz informācijas avotu Ziemeļkorejā, amatpersonas paziņojumu citē NKIS.

Turklāt valdošā partija mudinājusi organizācijas rīkot masu demonstrācijas ar vadmotīvu «Atriebība pret atriebību, karš pret karu».

Drošības spēku locekļiem un rezervistiem likts valkāt uniformas, lai radītu nepieciešamo atmosfēru.

«Mūsu avoti vēsta, ka rīkojuma dēļ cilvēki jūtas nedroši,» piebilst organizācijas pārstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu